Trendyol Körfez’e gidip dünya ikincisi olacak

Düzenleyen: / Kaynak: CANAN ERASLAN
- Güncelleme:
Trendyol Körfez’e gidip dünya ikincisi olacak

Ekonomi Haberleri  / CANAN ERASLAN

30 bin istihdama aracılık ederek 136 ülkeye milyonlarca ürün gönderdiklerini söyleyen Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin “İlk hedef e-Ticaret’te Avrupa birinciliği. Ardından dünya ikinciliğini hedefliyoruz” dedi...

CANAN ERASLAN'IN HABERİ - Türkiye’de binlerce satıcı, yüzlerce markanın e-Ticaret yoluyla dünyanın 136 ülkesine gitmesine aracılık eden Trendyol, yurt dışına açılma stratejisini başlangıç durağı olan Almanya’da yeni hedeflerini duyurdu. İlk yurt dışı durağı Almanya’daki birinci yılını dolduran Trendyol’un yeni durağı Körfez bölgesi olacak. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, gelecek planlarının odağında, Türkiye’nin potansiyelini dünyaya açmak olduğunu söyledi ve “Almanya’daki birinci yılımızı geride bıraktık. Burada moda alanında en çok tercih edilen platformlar arasına girdik. Şimdi, Birleşik Arap Emîrlikleri ve Suudi Arabistan ile başlayarak Körfez bölgesinde e-İhracat operasyonları hazırlıyoruz. İngilizce web sitemizi yayına aldık. Ardından Arapça seçeneği gelecek. Böylece bölgedeki müşterilerle Türkiye’deki üretici ve satıcılarımızı buluşturmayı hedefliyoruz” dedi. 2023 CEV Avrupa Şampiyonası kapsamında A Millî Kadın Voleybol Takımı’mızın Almanya ile karşılaşmasında Megastar Tarkan’ın da katılımıyla Filenin Sultanlarını tribünden desteklemek amacıyla Düsseldorf’ta basın mensupları ile bir araya gelen Çağlayan Çetin “Dubai’de hiçbir pazarlama faaliyeti gerçekleştirmeden, siteyi aktif etmemizin hemen ardından 5 günde 2500’e yakın siparriş aldık. Türk üretici ve satıcılarının ürünlerini bu ülkelerde satarak 2024 yılında sadece bu bölgede 4,5 milyon müşteriye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Avrupa’nın en büyük e-Ticaret şirketi olma hedefine çok rahat ulaşabileceklerini söyleyen Çağlayan Çetin, ardından Amazon’un ardından dünyanın en büyüğü olma hedefleri bulunduğunu, 1,5 milyar dolarlık veri merkezi yatırımı planladıklarını, İşlem hacminin 3’te birinin yurt dışından sağlandığını, 400 milyon dolarlık e-İhracat yaptıklarını, Türk ekonomisine ise daha çok yatırım ve istihdamla destek vereceklerini anlattı.

Trendyol Körfez’e gidip dünya ikincisi olacak
Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ve Kurucu Ortağı Begüm Tekin, iletişim ekibiyle, çalışmalar ve hedefler hakkında basın toplantısı düzenledi. Ardından  ‘Filenin Sultanları’nın Almanya’yı 3-0 yendiği maçı, Megastar Tarkan’la birlikte izledi...

SPORUN HER ALANINA DESTEK VERECEK

Türkiye’nin Süper Ligi’ne ismini veren Trendyol, Kadın A Millî Voleybol Takımı’nın da ana destekçilerinden. Tarkan’ın şarkısını Filenin Sultanları için marş yaptığını söyleyen Çağlayan Çetin, daha önce de güreşte Taha Akgül, Evin Demirhan; tekvandoda Nur Tatar, artistik cimnastikte Ferhan Arıcan’a, okçulukta Mete Gazoz’a sponsor olduklarını hatırlattı. Çeşitli spor branşlarının altyapılarına da destek verdiklerini, yakın zamanda hem Süper Lig hem de 1. Lig isim sponsoru olduklarını anlatan Çetin, birçok Anadolu kulübü için de önemli katkı sağlayacaklarını, UNESCO tarafından Gastronomi şehri ilan edilen Gaziantep’in futbol kulübüne de Trendyol Yemek olarak destek vereceklerini ifade etti. Şirket, Hatayspor’a da destek olmuştu.

TÜRK MÜHENDİSİNİN HIZINA YETİŞEMEDİLER

Almanya’da bugün itibarıyla 1 milyonu aşkın kişinin platform üzerinden 36 milyon adet ürün satın aldığını, yakın zamanda Almanya Online Perakendeciler Birliği (BVOH) tarafından Avrupa’nın bir numaralı pazar yeri seçildiklerini söyleyen Çağlayan Çetin, Trendyol olarak 30 bin kişiye istihdam sağlanmasına aracılık ettiklerini, modanın yanı sıra, güzellik, ev eşyaları ve takı kategorilerinin yakında devreye alacaklarını söyledi. “Avrupa’nın tüm e-Ticaret sitelerinin önünde olduğumuza dair bilgiler aldık” diyen Çağlayan Çetin “Bünyemizde 112 üniversiteden teknoloji mühendisi istihdam ediyoruz. Teknolojimiz çok yüksek. Almanya’da üperasyonlarımızı başlatırken hepsi Alman olsun istedik ama Türk mühendislerinin hızına yetişemediler, 100 mühendisi Almanya’ya getirdik. Almanya Trendyol’da 45 ülkeden çalışan var. Orta Doğu’da da benzer şekilde olacağını düşünüyoruz. Azerbaycan’dan da büyük ilgi var. 10 milyonluk ülkenin 800 bini uygulamamızı indirmiş. Biz de yatırımı yönlendiriyoruz” dedi.

İGA’YLA DAHA DA HIZLI OLACAK

Trendyol olarak 136 ülkeye e-İhracat gerçekleştirdiklerini, Türk ürünlerini 27 Avrupa ülkesiyle buluşturduklarını, 95’e yakın e-Ticaret platformu aracılığıyla da hizmet verdiklerini söyleyen Çağlayan Çetin “Bugün itibarıyla Almanya’da yaşayan kişi, sipariş veriyor ve 5 gün sonra ürününü teslim alabiliyor. Yakın zamanda Trabzon ve Adana aktarma merkezlerini açtık. Ankara’da da açacağız ve 3.500 kişi istihdam edilecek. İstanbul Havalimanı yakınında e-İhracat merkezi yatırımı gerçekleştirdik. Teslim süresini daha da kısaltacağız” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: CANAN ERASLAN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...