Turizm hareketlendi yazlık fiyatları arttı

Düzenleyen:
Turizm hareketlendi yazlık fiyatları arttı

EMLAK Haberleri

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdiresi Makbule Yönel Maya, turizmde hareketliliğin başlamasıyla Ege ve Akdeniz’deki yazlık fiyatlarının bölgelerdeki diğer gayrimenkullerden daha fazla arttığını, bu artış oranının yer yer ortalamanın 2-3 katına kadar ulaştığını söyledi.

Son yıllarda İzmir’in deniz ve doğa ile olan ilişkisi, sosyal ve kültürel yapısı, turizm potansiyeli gibi nedenlerle tercihlerde üst sırayı aldığını dile getiren Maya, bu ilin Anadolu’dan göç almayı sürdürüğünü aktardı. Maya “İzmir genelinde satılık ve kiralık yeni konut fiyatlarında geçen yıla göre ortalama yüzde 10-15 artış gerçekleşirken Urla ilçesinde bu oran, genellikle villaların yoğun olduğu Kekliktepe bölgesinde yüzde 55-60, Çeşmealtı bölgesinde yüzde 50-55 ve Kalabak bölgesinde yüzde 30-35’lere yükseldi” dedi. Maya, Aydın’da ise Didim’in konut fiyatlarındaki artışlarla öne çıktığını belirtti.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...