İspanya 1-0 Çek Cumhuriyeti

Düzenleyen: / Kaynak: Sporx
- Güncelleme:
İspanya 1-0 Çek Cumhuriyeti

FUTBOL Haberleri  / Sporx

A Milli Takımımızın da yer aldığı EURO 2016 D Grubu'nda İspanya, Çek Cumhuriyeti'ni 1-0 mağlup etti.

EURO2016 D Grubu'nda milli takımımızın rakiplerinden İspanya ve Çek Cumhuriyeti karşı karşıya geldi.

Stadium Municipal'de oynanan ve Polonyalı hakem Szymon Marciniak'ın düdük çaldığı karşılaşma İspanya'nın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Son şampiyonun tek golünü 87. dakikada Gerard Pique kaydetti.

Bu sonucun ardından İspanya gruba 3 puanla başladı. Çek Cumhuriyeti ise puansız kaldı. Türkiye'nin de bulunduğu D Grubu'nda ilk maçlar sonrası İspanya ve Hırvatistan 3, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye 0 puanda bulunuyor.

D Grubu'nda ikinci maçlarda İspanya ile Türkiye, Hırvatistan ile Çek Cumhuriyeti karşılaşacak.

İSPANYA BASKILI BAŞLADI

Son şampiyon İspanya, karşılaşmaya iyi başlayan taraf oldu. Fabregas ve Iniesta'nın yönettiği ataklarda Morata ve Nolito gol pozisyonları yakaladı ancak Petr Cech ve Çek savunmasını geçemediler. İlk yarının en net pozisyonu 29. dakikada Iniesta'nın pasında ceza alanında Cech ile karşı karşıya kalan Morata yakaladı. Golcü oyuncunun şutunda Petr Cech başarılıydı.

İSPANYA DİREĞE TAKILDI

Golsüz geçilen ilk yarının ardından ikinci yarı İspanya'nın karambolden yakaladığı gol pozisyonuyla başladı. 47. dakikada kazanılan serbest vuruşta Fabregas'ın ortasında Nolito'nun vuruşu savunmadan döndü, dönen topu Sergio Ramos tamamlamak istedi ancak direğin yanına çarpan top auta gitti.

ÇEKLER TEHLİKELİ GELDİ

İkinci yarının ilk 15 dakikasının ardından Çek Cumhuriyeti İspanya kalesinde pozisyonlar buldu. İlk olarak 57. dakikada Krejci'nin ortasında Hubnik'in vuruşunu kaleci De Gea kurtardı.

Bu pozisyondan yalnızca 8 dakika sonra İspanya ceza alanına yapılan ortada Gebre Selassie'nin indirdiği topa arka direkte Krejci vurmak üzereyken Fabregas yattı ve topu çizgiden çıkardı.


İSPANYA AĞIRLIK KOYDU VE GOL!

Yaklaşık 15 dakika süren Çek baskısını atlatan İspanya rakip kalede baskıyı kurdu ve golü buldu. Aduriz'i ve Pedro'yu oyuna alan Del Bosque takımın baskıyı artırmasını sağladı. Art arda gelen pozisyonların ardından Gerard Pique golü attı ve ülkesine kritik 3 puanı getirdi. Iniesta'nın soldan ortasında arka direkte iyi yükselen Pique ülkesine galibiyeti getiren golü kaydetti.

Kalan bölümde başka gol olmadı ve maç İspanya'nın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Stat: Toulouse

Hakemler: Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Polonya)

İspanya: De Gea, Pique, Ramos, Juanfran, Jordi Alba, Busquets, Fabregas (Dk. 70 Thiago Alcantara), Iniesta, Silva, Nolito (Dk. 82 Pedro), Morata (Dk. 62 Aduriz)

Çek Cumhuriyeti: Cech, Sivok, Hubnik, Kaderabek, Limbersky, Darida, Plasil, Gebre Selassie (Dk. 86 Sural), Rosicky (Dk. 88 Pavelka), Krejci, Necid (Dk. 75 Lafata)

Gol: Dk. 87 Pique (İspanya)

Sarı kart: Dk. 61 Limbersky (Çek Cumhuriyeti)<

İŞTE İLK 11'LER!
İspanya: De Gea; Juanfran, Piqué, Ramos, Alba; Busquets; Silva, Cesc, Iniesta, Nolito; Morata
Çek Cumhuriyeti: Cech, Limbersky, Hubnik, Sivok, Kaderabek, Plasil, Darida, Krejci, Rosicky, Sellasie, Necid.

İSPANYA 1-0 ÇEK CUMHURİYETİ

90 Hakem Szymon Marciniak karşılaşmanın son bölümüne 3 dakikalık uzatma süresi ekliyor.
88 Çek Cumhuriyeti'nde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. David Pavelka oyuna girerken, Tomas Rosicky oyundan alınıyor.
87 Andres Iniesta İspanya'nın attığı golün asistini yapan isim oluyor.
87 GOOOLL!! Gerard Pique ile İspanya 1-0 öne geçiyor. Andres Iniesta'nın ceza sahası içerisine gönderdiği topa Gerard Pique yükselerek düzgün bir kafa vuruşu yapıyor. Top köşeden filelerle buluşuyor.
86 Çek Cumhuriyeti'nde Josef Sural, Theodor Gebre Selassie'nin yerine oyuna dahil oluyor.
84 Thiago Alcantara sol kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Altı pas üzerine gelen topu kaleci Petr Cech çıkarak rahat bir şekilde alıyor.
82 İspanya'da son oyuncu değişikliği yapılıyor. Pedro Rodriguez, Nolito Agudo'nun yerine oyuna giriyor.
79 Sergio Ramos'un sağ kanattan yaptığı ortaya Aritz Aduriz yükselerek kafa vuruşunu yapıyor. Ancak top kalenin solundan dışarı çıkıyor.       
76 Sağ kanattan Juanfran'ın yaptığı ortaya Aritz Aduriz röveşata bir vuruş yapıyor ancak yardımcı hakem bu pozisyon için ofsayt bayrağını kaldırıyor.
75 Çek Cumhuriyeti'nde David Lafata, Tomas Necid'in yerine oyuna dahil oluyor.
73 Nolito Agudo ortasını yapıyor, Aduriz penaltı noktasında topu indiriyor. İniesta, Silva'ya bırakıyor. Silva'nın sol ayağı ile yaptığı kesme vuruş kalenin solundan az farkla dışarı çıkıyor.
70 İspanya'da ikinci oyuncu değişikliği yapılıyor. Thiago Alcantara, Cesc Fabregas'ın yerine oyuna dahil oluyor.
69 Jordi Alba sol kanattan atağa katılıyor. Ceza sahası içerisine ortasını yapıyor. Tomas Sivok, Aritz Aduriz'den önce topu karşılamayı başarıyor.
65 Ladislav Krejci'nin sağ kanattan yaptığı ortaya kafa vuruşunu Theodor Gebre Selassie altı pas üzerine çeviriyor kaleye yönelen topu çizgi üzerinde Cesc Fabregas çeviriyor ve mutlak bir golü önlemeyi başarıyor.
62 İspanya'da ilk oyuncu değişikliği yapılıyor. Aritz Aduriz oyuna girerken, Alvaro Morata oyundan alınıyor.
61 David Limberski, David Silva'ya yaptığı sert hareket sonrasında Szymon Marciniak'tan karşılaşmanın ilk sarı kartını görüyor.
61 David Limberski sağ kanattan hareketlenen David Silva'yı sert bir müdahale ile durduruyor.
60 Andres Iniesta ceza sahası dışında yaptığı ince bilek hareketiyle önünü açıyor ceza sahası dışından yaptığı yerden sert vuruşu kaleci Petr Cech rahat bir şekilde kontrol ediyor.
59 Tomas Rosicky'nin ara pasıyla hızlı atağa çıkmak isteyen Çeklerde Ladislav Krejci ofsayt pozisyonuna takılıyor.
57 Ladislav Krejci sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu penaltı noktası üzerine gönderiyor. Roman Hubnik ayağının ucuyla uzanarak topa dokunuyor. Kaleye giden topu David De Gea son bir hamle ile kurtarıyor. Çeklerin gole yaklaştığı bir pozisyondu.
55 İkinci yarının başlama düdüğü ile birlikte geçen 10 dakikalık bölümde İspanya rakip yarı sahaya oyunu yıkmayı başardı ve baskısını her geçen dakika arttırıyor.
52 David Silva'nın sağ kanattan penaltı noktası üzerine gönderdiği topa hareketlenen Morata'nın yaptığı vuruş kalenin sağından az farkla dışarı çıkıyor.
50 Jordi Alba sol kanattan altı pas üzerine sert bir top kesiyor ancak hiç bir arkadaşı topa dokunamıyor.
48 Alvaro Morata savunamanın arkasına Silva tarafınadan atılan topa hareketleniyor ancak Morata ofsayt.
47 Cesc Fabregas'ın sağ kanattan kullanıdığı köşe vuruşunda arka tarafa düşen topa Nolito Agudo vuruyor savunmadan dönüyor, Sergio Ramos boşta kalan topa bir daha vuruyor savunma topun kaleye gitmesini önlüyor.
46 Szymon Marciniak düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Çek Cumhuriyeti başlıyor.
45        Szymon Marciniak ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İspanya-Çek Cumh. karşılaşmasının ilk yarısı 0-0 bitiyor.
45         Vladimir Darida'nın pasıyla hareketlenen Tomas Necid ceza sahası dışından sert bir vuruş yapıyor. David De Gea iki hamlede topu kontrol etmeyi başarıyor.
43        Andres Iniesta'nın sol kanada gönderdiği uzun topa hareketlenen Nolito Agudo 3.kez ofsayt pozisyonuna yakalıyor.
40         Andres Iniesta'nın pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Jordi Alba sol çaprazdan sert bir şut çıkarıyor. Kaleci Petr Cech yumruklarıyla topu uzaklaştırmayı başarıyor.
39         Orta alan kısa paslar yapan İspanya'da Andres Iniesta kaleci Petr Cech'in önde olduğunu görünce aşırma bir vuruş yapıyor ancak top kalenin üstünden az farkla dışarı çıkıyor.
35         Nolito Agudo sol kanattan topu ceza sahası yay üstüne doğru kaldırıyor. Sergio Busquets topun gelişine vuruşunu yapıyor. Ancak top kalenin üstünden farklı bir şekilde dışarı çıkıyor.
33         David Silva sol kanattan köşe vuruşunu paslaşarak kullanıyor. Cesc Fabregas, Silva'dan aldığı topu ceza sahası içerisine ortasını yapıyor. Ladislav Krejci topu karşılamayı biliyor.
31         Alvaro Morata'nın topuk pasıyla sol kanattan atağa katılan Jordi Alba ceza sahası içerisine ortasını yapıyor. Altı pas kalesi üzerine gelen topu kaleci Petr Cech rahat bir şekilde kontrol ediyor.
29         Cesc Fabregas'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda arka direğe doğru giden topu Roman Hubnik uzaklaştırıyor.
29         Andres Iniesta'nın ara pası ile ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Alvaro Morata sol ayağı ile uzak köşeye doğru vuruşunu yapıyor ancak Petr Cech'in yaptığı müdahale ile top kornere çıkıyor.
27         Ladislav Krejci sol taç çizgisi üzerinde serbest vuruşu paslaşarak kullanıyor.
27         Ladislav Krejci sol kanatta rakip yarı alan ortalarında Juanfran'ın müdahalesi ile yerde kalıyor.
24         Tomas Sivok kazanılan serbest vuruşu paslaşarak kullanıyor.
24        Sergio Busquets orta alanda Jaroslav Plasil'i sert bir hareketle durduruyor.

21         Cesc Fabregas kazanılan serbest vuruşu paslaşarak kullanıyor.
21         David Silva rakip yarı alanın ortalarında David Limberski'nin müdahalesi ile yerde kalıyor.
16         Juanfran'ın pasıyla sağ kanattan ceza sahası içerisine giren David Silva bekletmeden altı pas üzerine topu çeviriyor. Alvaro Morata'nın yaptığı tek vuruşu kaleci Petr Cech iki hamlede kurtarıyor.
16         Juanfran'ın pasıyla sağ kanattan ceza sahası içerisine giren David Silva bekletmeden altı pas üzerine topu çeviriyor. Alvaro Morata'nın yaptığı tek vuruşu kaleci Petr Cech iki hamlede kurtarıyor.
14         David Silva, Nolito'ya ceza sahası dışında yapılan faul sonrasında kazanılan serbest vuruşu arka direğe doğru ortalıyor. Sergio Ramos kafa vuruşunu yapıyor ancak top istediği gibi gitmiyor ve farklı şekilde dışarı çıkıyor.
13       Andres Iniesta oyunu sol kanada doğru açıyor ve Nolito Agudo topu taç çizgisi üzerinde kontrol ediyor fakat yardımcı hakem bu pozisyon için ofsayt bayrağını kaldırıyor.
10         İspanyol oyuncular orta alanda yaptıkları tek paslar ile oyun hakimiyetini sağlarken, rakip alanda boşluk bularak gol pozisyonu arıyor.
8          Cesc Fabregas'dan aldığı pas ile ceza sahası içerisine soldan giren Nolito Agudo ara pasını penaltı noktası üzerindeki Alvaro Morata'ya veriyor. Ancak Morata yardımcı hakemin ofsayt bayrağına takılıyor.
        Juanfran sağ kanattan atağa katılıyor ve ceza sahası altı pas üzerine sert bir top gönderiyor. Roman Hubnik topa Morata'dan önce dokınuyor ve tehlike büyümeden önlüyor.
5        Vladimir Darida kazanılan serbest vuruşta topu direk olarak kaleye doğru gönderiyor ancak top İspanya barajı arasında kalıyor ve Gerard Pique topu uzaklaştırıyor.
5        Gerard Pique ceza sahası yay bölgesi sol çaprazında rakibi Tomas Necid'e faul yapıyor. Çek Cumh. tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazanıyor.
4        Ladislav Krejci sol kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Ön direğe doğru gönderdiği topu savunmada Sergio Busquets karşılıyor.
2        Orta alanda kısa paslar yapan İspanya'da Andres Iniesta'nın pasına sol kanattan hareketlenen Nolito Agudo ofsayt pozisyonunda kalıyor.
1         Polonyalı hakem Szymon Marciniak düdüğünü çalıyor. Karşılaşma İspanyol oyuncuların santra vuruşuyla başlıyor.

Düzenleyen:  - FUTBOL
Kaynak: Sporx
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...