Ruslar şokta! Slovakya'dan dev adım...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ruslar şokta! Slovakya'dan dev adım...

FUTBOL Haberleri

Euro 2016 B Grubu'nda Slovakya, Rusya'yı 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla 2. maçında ilk galibiyetini alan Slovakya 3 puana yükseldi ve son maçlar öncesi tur için büyük bir şans yakaladı.. İlk maçında İngiltere ile berabere kalan Rusya ise bu yenilgiyle 1 puanda kaldı.

Euro 2016 B Grubu'nda Slovakuya, Rusya'yı 2-1 mağlup etti. 32. dakikada Weiss'in klas golüyle öne geçen Slovakya, 45'te Marek Hamsik'in jeneriklik golüyle soyunma odasına 2-1 önde girdi. 2. yarıda vites yükselten Rusya, 80. dakikada Glushakov'un kafa golüyle umutlansa da, bu gol puan için yetmedi ve Slovakya maçı 2-1 kazandı.

Bu sonuçla 2. maçında ilk galibiyetini alan Slovakya 3 puana yükseldi ve son maçlar öncesi tur için büyük bir şans yakaladı.. İlk maşın İngiltere ile berabere kalan Rusya ise bu yenilgiyle 1 puanda kaldı.

RUSYA-SLOVAKYA 1-2 [MAÇ SONUCU]

90
Hakem Damir Skomina'nın düdüğüyle karşılaşma sona eriyor.

90 Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Fedor Smolov'un ceza alanına gönderdiği ortasında Slovakya savunması kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

90 Kazanılan serbest vuruşu kullanan Sergei Ignashevich'in ceza alanına gönderdiği uzun ortasında Matus Kozacik topa hakim olmayı başarıyor.

90 Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

89 Rusya bir kez daha tehlikeli oluyor. Ceza alanında topla buluşan Artem Dzyuba rakiplerini bir bir ekarte ederek şutunu çekiyor ancak meşin yuvarlak Slovakya savunmasında geri geliyor.

86 Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Fedor Smolov'un ceza alanına gönderdiği ortasında Matus Kozacik'i geçen topu Slovakya savunması son anda kafayla uzaklaştırmayı başarıyor.

86 Savunmadan seken topu önünde bulan Denis Glushakov ceza yayının gerisinden şutunu çekiyor ancak meşin yuvarlak az farkla auta çıkıyor.

84 Golden sonra Rusya rakip kalede baskısını iyice artırıyor.

80 Oleg Shatov golde asisti yapan oyuncu oluyor.

80 GOOOLL!!! Rusya, Denis Glushakov'un golü ile maçta farkı bire indiriyor.

80 Slovakya'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Robert Mak oyundan çıkarken, Michal Duris yerine giren isim oluyor.

79 Pavel Mamaev'in ceza yayı gerisinden kaleye gönderdiği şutunda meşin yuvarlak doğrudan auta çıkıyor.

76 Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Pavel Mamaev'in ceza alanına gönderdiği ortasında Marek Hamsik kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

75 Rusya'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Aleksandr Kokorin oyundan çıkarken, Roman Shirokov yerine giren isim oluyor.

72 Slovakya'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Vladimir Weiss oyundan çıkarken, Dusan Svento yerine giren isim oluyor.

70 Rusya bu dakikalarda kısa paslarla topu rakip yarı alana yıkmaya çalışıyor.

67 Slovakya'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ondrej Duda oyundan çıkarken, Adam Nemec yerine giren isim oluyor.

65 Rusya tehlikeli bir pozisyondan yararlanamıyor. Savunmadan seken topu önünde bulan Fedor Smolov penatı noktası civarında bekletmeden şutunu çekiyor ancak top Slovakya savunmasından geri geliyor.

64  Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Pavel Mamaev'in ceza alanına gönderdiği ortasında Matus Kozacik tek yumrukla topu kornere gönderiyor.

64 Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Denis Glushakov'un ceza alanına gönderdiği ortasında Matus Kozacik topa rahatlıkla hakim olmayı başarıyor.

62 Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu paslaşarak kullanan Pavel Mamaev'in ceza alanına gönderdiği ortasında hakem Damir Skomina faul gerekçesiyle oyunu durduruyor.

60 Maçın 3'te 2'lik bölümü geride kalırken Rusya rakibine oranla daha fazla topla oynayan taraf konumunda.

52 İlk yarıyı 2-0 mağlup kapatan Rusya ikinci yarıya rakip kalede daha etkili bir şekilde başlıyor.

49 Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Robert Mak'ın ceza alanına gönderdiği ortasına ön direkte yükselen Ondrej Duda'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üstünden auta çıkıyor.

46 İkinci yarının hemen başında ikili mücadele sırasında Jan Durica Artem Dzyuba'ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Damir Skomina tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

46 Hakem Damir Skomina ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Slovakya başlıyor.Rusya Slovakya maçı ile EURO 2016 B Grubu'nda ikinci karşılaşmalar oynanacak. Rusya Slovakya maçı bugün nefes kesen bir mücadeleye sahne olacak. İki ülke arasında oynanan maçlar ağırlıkta golsüz geçiyor.

45'Birinci devre sona erdi.
  
45'
Vladimir Weiss harika oynadı ve asist yaptı.

45'Goool! Marek Hamsik, farkı açan golü attı. 0-2.
  
45'
Maçın hakemi Skomina,Damir, Slovakya takımı lehine köşe atışı kararı verdi.
  
44'Skomina,Damir Slovakya için ofsayt kararı veriyor.
  
42'Sert bir şut; fakat top çerçeveyi bulmuyor. Şutu çeken oyuncu Marek Hamsik (Slovakya).
  
37'Ofsayta düşen takım Slovakya.

32'Goool! Lille Metropole Stadyumu stadında, Slovakya Vladimir Weiss ile öne geçti. 0-1.
  
29'
Lille Metropole Stadyumu stadında ofsayta düşen taraf Slovakya takımı oldu.
  
28'
Sert bir şut; fakat top çerçeveyi bulmuyor. Şutu çeken oyuncu Fedor Smolov (Rusya).
  
26'Skomina,Damir Slovakya için ofsayt kararı veriyor.

23'Artem Dzyuba şutu kaleyi buldu. Slovakya takımı kontrollü bir şekilde golü engelledi.
  
21'Rusya takımı sahanın sağ köşesindan korner atışı kullanacak. Topun başındaki oyuncu Oleg Shatov.
  
18'Rusya , Fedor Smolov ile gole çok yaklaştı; fakat top kaleyi bulmadı... Aut.

14'Lille Metropole Stadyumu stadında, Slovakya takımı şimdi sağ taraftan köşe vuruşu kullanacak.

13'Slovakya , Jan Durica ile gole çok yaklaştı; fakat top kaleyi bulmadı... Aut.
  
10'Sert bir şut; fakat top çerçeveyi bulmuyor. Şutu çeken oyuncu Marek Hamsik (Slovakya).
  
8'Aleksandr Golovin harika şut!! Fakat Slovakya defansı topun daha ileri gitmesini engelliyor.

4'Lille Metropole Stadyumu stadında, Robert Mak sahanın sağ köşe gönderinden korner atışı kullanacak.
  
3'Rusya takımında kısa süreli bir sakatlık geçiren Igor Smolnikov tekrar sahadaki yerini aldı.
  
3'Müsabaka, Lille Metropole Stadyumu stadında kaldığı yerden devam edecek.
  
3'Lille Metropole Stadyumu stadında maç durdu. Tedavisi yapılacak oyuncu Igor Smolnikov
  
1'Karşılaşma hakemin başlama düdüğü ile başladı.
  
Jan Kozak sahaya süreceği kadroyu açıkladı.
  
Rusya son oynadığı 4 karşılaşmada galibiyet yüzü görmedi.

MUHTEMEL 11'LER
RUSYA: Akinfeev; Smolnikov, V. Berezutski, Ignashevich, Schennikov; Glushakov, Ivanov/Golovin, Samedov, Kokorin, Shatov; Dzyuba.
SLOVAKYA: Kozacik; Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocan; Kucka, Pecovsky, Mak, Hamsik, Weiss; Duris.

RUSYA SLOVAKYA MAÇI ÖNCESİ ALARM

Rusya, bu akşam Lille kentinde Slovakya ile mücadele edecek. Lille'e çok yakın Lens kentinde ise İngiltere perşembe günü Galler ile oynayacak. Lyon ve Toulouse valilikleri ise dün alkol satışına geniş kapsamlı denetleme getirmişti. Valilikler, maçlar öncesi ve sırasında kent merkezi, gar ve havaalanında, büfe ve marketlerden alkol satışını yasaklamıştı.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, pazar günü genelge ile valilere alkol yasağı konusunda yetki vermişti. Cazeneuve, yaptığı yazılı açıklamada, "Valilerden, maç öncesi ve sırasında hassas bölgelerde ve taraftarların büyük ekranda maçları izlemesi için hazırlanan yerlerde alkol satışına ve buralara alkol getirilmesine yasak getirmesi de içinde olmak üzere gerekli bütün tedbirleri almasını istedim." ifadelerini kullanmıştı.

Marsilya'da 11 Haziran'da Rus ve İngiliz taraftarlar arasında çıkan kavgada 4'ü ağır 35 kişi yaralanmıştı. Nice kentinde de Kuzey İrlanda ve Polonyalı taraftarların kavgasını polis güçlükle ayırabilmişti.

Rus holigan avı

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kavga çıkartan yaklaşık 40 Rus holiganın eşkalinin belirlendiğini ve yakalanmaları için operasyon başlatıldığını bildirdi. Fransız bakan, meclis genel kurulunda Marsilya'da çıkan olaylarla ilgili yöneltilen sözlü soru önergelerini yanıtladı. Cazeneuve, ''Marsilya'daki saldırıya katıldıkları düşünülen ve sayıları 40'ı bulan Rus taraftarların, bu şiddet olaylarını tekrarlamalarını önlemek ve gözaltına alınmaları için operasyon başlatıldı. Fotoğraflarla ve görüntülerle bu kişiler tespit edildi.'' ifadesini kullandı.

Bu sabah Marsilya yakınlarında bulunan Mandelieu'de bir otele düzenlenen baskında da 29 Rus taraftar sınır dışı edilmek üzere havaalanına yönlendirilmişti. Fransız polisi, öğle saatlerinde ise yine Marsilya yakınlarında Rus taraftarları taşıyan bir otobüsü durdurarak sınır dışı etmek üzere 6 Rus taraftarı gözaltına almıştı. Cumartesi günkü kavgada çoğu İngiliz vatandaşı olmak üzere 4'ü ağır 35 kişi yaralanmış ve kavgaya karışan 10 kişi, Marsilya'da 2 ay ila 1 yıl hapis cezalarına çarptırılmıştı.

İngiltere'den Fransa'ya güvenlik takviyesi

İngiliz ve Rus taraftarlar arasında olay çıkmaması için 4 bin ekstra polis görevlendiren Fransa'ya İngiltere de güvenlik desteği verecek. UEFA'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan (EURO 2016) diskalifiye edilme ihtimaline karşın uyardığı İngiltere, şiddet olaylarının tekrarlanmaması için Fransa'ya polis takviyesi gönderme kararı aldı. İngiltere Başbakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Fransa'nın Lens kentinde yarın oynanacak İngiltere-Galler maçının öncesi ve sonrasında güvenliğin sağlanmasına yardımcı olması için İngiliz polisinin bölgeye gönderileceği kaydedildi. Özellikle kentin tren istasyonu ve maçın oynanacağı alanın civarında devriye gezecek İngiliz polislerin, sorun çıkarması muhtemel kişilerin tespiti için görev yapacağı bilgisi aktarılırken, Lens'a gidecek memurların sayısına ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi. Fransız yetkililerin talebi üzerine bölgeye gönderilecek kamu düzeninden sorumlu İngiliz memurlara ayrıca Britanya Ulaşım Polisi biriminin yetkilileri de destek verecek. 

Fransa'da ihtiyaç halinde hızlı yardım sağlayabilmeleri için ilave konsolosluk görevlilerinin hazırda bekletildiğini duyuran İngiltere Dışişleri Bakanlığı da maç bileti olmayan taraftarlara Lens'a seyahat etmemeleri çağrısında bulundu. B Grubu'nda Lille kentinde bugün Rusya-Slovakya, yarın ise Lens kentinde İngiltere-Galler maçları yapılacak. Fransa'nın kuzeyindeki iki kent arasında 40 kilometre mesafe bulunuyor.

Alkol satan mağazaların cuma gününe kadar açılmaması kararı alan, 300'den fazla barın da çarşamba ve perşembe günleri erken kapanmasını isteyen Fransız yetkililer ise B Grubu maçlarının oynanacağı kentlerde şiddet olayı yaşanmaması için Lille kentinde 4 bin ekstra polis görevlendirdi. Rusya ile İngiltere arasında 11 Haziran Cumartesi günü oynanan maçın öncesinde ve sonrasında yaşanan şiddet olaylarında 4'ü ağır 35 taraftar yaralanmıştı. Marsilya kentinde 3 gün süren olaylara biber gazıyla müdahale eden Fransız polisi, 20 taraftarı gözaltına almıştı. 

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Rusya Futbol Federasyonunun, İngiltere ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmada Marsilya şehrindeki Velodrome Stadı'nda taraftarlarının ırkçı tezahüratları ve rahatsız edici eylemlerinden dolayı ertelemeli ihraç ve 150 bin avro para cezası aldığı bildirilmişti.

RUS HÜKÜMETİNDEN UYARI
Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2016) izlemek için Fransa'da bulunan Rus taraftarlara "kanunlara uyun ve provokasyona gelmeyin." çağrısında bulundu. İngiltere-Rusya maçının öncesinde ve sonrasında yaşanan şiddet olaylarını değerlendiren Peskov, taraftarların aşırı tavırlarının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Rus taraftarların bulundukları ülkenin kanunlarına saygı duyacağını düşünüyorum. Burada önemli olan, taraftarlarımızı her türlü provokasyona karşı sakin kalmaya çağırmaktır." ifadelerini kullandı.

Peskov, bazı Rus yetkililerin şiddet olaylarıyla ilgili yaptığı yorumların, Rusya'nın resmi görüşünü yansıtmadığını da belirtti. Rus Liberal Demokrat Parti Milletvekili ve Duma Başkan Yardımcısı Igor Lebedev ise daha önce sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Taraftarların kavgasında korkunç bir şey görmüyorum. Aksine bizim çocuklara aferin, böyle devam edin." yazmıştı. İngiltere-Rusya maçının öncesinde ve sonrasında yaşanan şiddet olaylarında 4'ü ağır 35 taraftar yaralanmıştı. Marsilya kentinde 3 gün süren olaylara biber gazıyla müdahale eden Fransız polisi, 20 taraftarı gözaltına almıştı. Bu sabah Marsilya yakınlarında bulunan Mandelieu'de bir otele düzenlenen baskında 29 Rus taraftar, sınır dışı edilmek üzere havaalanına yönlendirilmişti. B Grubu'nda yarın Lille kentinde Rusya-Slovakya, 16 Haziran Perşembe günü ise Lens kentinde İngiltere-Galler maçları yapılacak. Fransa'nın kuzeyindeki iki kent arasında 40 kilometre mesafe bulunuyor.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...