Podolski'nin Polonya heyecanı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Podolski'nin Polonya heyecanı

FUTBOL Haberleri

Galatasaray'ın Alman golcüsü Lukas Podolski'nin, yarın Polonya ile oynayacakları EURO 2016 C Grubu karşılaşmasında ayrı bir heyecan yaşayacağı bildirildi.

48 golle, Miroslav Klose ve Gerd Müller'in ardından Almanya'nın en çok gol atan 3. oyuncusu konumunda bulunan Lukas Podolski, perşembe gecesi ilginç bir maçta sahne alacak. Galatasaray.org'da yer alan haberde, doğduğu ülke olan ve halen vatandaşlığını taşıdığı Polonya'ya karşı forma giymesine kesin gözüyle bakılan Lukas Podolski'nin ayrı bir heyecan yaşadığı belirtildi.

2008 Avrupa Şampiyonası'nda 2-0 biten Polonya maçında 2 gol atan ve saygısından dolayı sevinmeyen Lukas Podolski, "Benim için özel bir maç olacak, Nedenini herkes biliyor. Polonya Gliwice'de doğdum. Orada halen arkadaşlarım ve ailemin büyük bir bölümü yaşamaya devam ediyor." diyerek maçın kendisi için farklı bir anlamı olduğunu yineledi.

Polonya için de değerlendirmelerde de bulunarak, "Son yıllarda oyuncuları ülke dışında oynamaya başladı. Birçok genç oyuncuları var. Bizim için gruptaki en tehlikeli takım Polonya. Umarım biz birinci, Polonya ikinci olarak gruptan çıkar." ifadelerini kullanan Lukas Podolski, Galatasaray'da 2015-16 sezonunu başarılı bir şekilde geçirdiğini söyledi ve 2006 yılından bu yana çalıştığı hocası Löw'den forma beklediğini vurguladı.

Lukas bu isteğini, "Eğer bir antrenör size güven verirse onunla uzun süre çalışırsanız bu başarı için anahtardır... Teknik direktörümüz Löw benim kalitemi biliyor. Kadroda olmak bile başarı. Bunu da hak ettiğimi düşünüyorum. Sonuçta; Türkiye'de 50'ye yakın maça çıktım, hazırım. Löw'ün bana ihtiyacı olursa elimden geleni yapacağım." sözleriyle dile getirdi.

Almanya Milli Takımı ile, 2004'ten bu yana yer aldığı Avrupa şampiyonasında 4 gol atan Lukas Podolski, 1 gol daha atarsa Jürgen Klinsmann'ın bu turnuvadaki 5 gollük rekoruna ortak olacak.

 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...