'Şiddet olaylarına katılanlar ülkelerine geri gönderilecek'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Şiddet olaylarına katılanlar ülkelerine geri gönderilecek'

FUTBOL Haberleri

Fransa Hükümet Sözcüsü Foll, "Şiddet olaylarına kim katılırsa katılsın, tespit edilip ülkesine geri gönderilecek." dedi.

Fransa Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) olay çıkartan taraftarların sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi.

Bakanlar kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Le Foll, "Marsilya'da kendilerini Rus ve İngiliz taraftar olarak tanıtanların bu taşkınlıkları kabul edilemez. Şiddet olaylarına kim katılırsa katılsın, tespit edilip ülkesine geri gönderilecek. Taraftar demek kendi takımını desteklemek demek. Diğer taraftarlara şiddet uygulamak değil. Taraftar gibi davranmayanların Fransa'da işi yok." ifadelerini kullandı.

Marsilya'da cumartesi günü Rusya ve İngiltere maçı öncesi çıkan olaylarda 4'ü ağır, 35 kişi yaralanmıştı.

Fransız polisi, dün Marsilya'dan Lille'e gitmekte olan bir yolcu otobüsünde bulunun 43 Rus taraftarı gözaltına almıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus taraftarların gözaltına alınmasını "kabul edilemez" diye nitelendirerek eleştirmişti.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...