Türkiye Euro 2016'da ikinci maçına çıkıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye Euro 2016'da ikinci maçına çıkıyor

FUTBOL Haberleri

İlk maçında Hırvatistan'a yenilerek gruptan çıkma şansını ateşe ata n ay-yıldızlılar son şampiyon İspanya karşısında umutlarını yeşertmek istiyor

Türkiye'nin kalbi bugün Fransa'da atacak. EURO 2016'da Hırvatistan, İspanya ve Çek Cumhuriyeti ile D Grubu'nda yer alan Türkiye, gruptaki ilk maçında Paris'te Hırvatistan'a 1-0 yenilerek şampiyonaya kötü bir başlangıç yaptı. Turnuvadaki ikinci sınavını son şampiyon İspanya karşısında verecek olan ay-yıldızlı ekip, rakibinden puan veya puanlar alarak, gruptan çıkma adına avantaj elde etmek istiyor. 
İspanya ise EURO 2016'daki ilk maçını kazanarak, şampiyonaya 3 puanla başladı. Boğalar, Çek Cumhuriyeti karşısında gol bulmakta zorlansa da son dakikalarda Pique'nin golüyle sahadan 1-0 galip ayrılmayı başardı. Türkiye için turnuvada yola devam etme adına büyük önem taşıyan karşılaşma 22.00'de başlayacak. Nice Stadı'ndaki müsabakayı Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek. 

ARDA TURAN UMUT SAÇTI

İlk karşılaşmadaki futbolu eleştiri alan Arda Turan, "Hırvatistan maçı, turnuvanın ilk maçıydı. Hata yapabiliriz, daha önce de yaptık ama ayağa kalkmasını bildik" derken, "Daha bir maç kaybettik, kimse bunu unutmamalı. İspanya karşısında kazanır mıyız, kaybeder miyiz bilmiyorum ama Hırvatistan maçından farklı bir takım sahada olacak" sözlerini kullandı. Kaptan, "Turnuvanın statüsü farklı. En iyi dört üçüncü de çıkıyor. Bu maçtan puan alırsak çıkarız" derken moralinin bozuk olmasıyla ilgili soruyu, "Benim ve arkadaşlarım hakkındaki hakarete varan eleştiriler beni üzüyor. Sıkıntımın ve üzüntümün sebebi bu" şeklinde cevapladı.

Nuri Şahin:  İniesta'nın nesini anlatayım?

"Hırvatistan'dan daha kaliteli bir takımla oynayacağız. Çek Cumhuriyeti karşısında sahada çok rahat bir İspanya gördüm. Golü geç buldular ama rahat bir oyun oynadılar. Bizim motivasyonumuzu en üst düzeyde tutup sonuna kadar mücadele etmemiz lazım, öyle de yapacağız. İnşallah son 10-15 maçlık periyottaki takımımız sahada olur. İspanya futbolunu konuşmaya gerek yok, İniesta'nın neyini anlatayım? Hayranlıkla izlediğim bir oyuncu. Umarım hak ettiği Ballon D'or'u kazanır. Daha son sözümüzü söylemedik. Saçını düzeltti diye Ozan'a, Modric'le fotoğraf çektirdi diye Emre'ye yapılan eleştirileri anlamıyorum. Emre daha 18 yaşında. 3 ay önce tatildeydi. Abartmamak lazım."

Olcay Şahan:  Sonuna kadar Savaşacağız!

"Hırvatistan maçından sonra hepimizin morali bozuldu. Maçı analiz edip hatalarımızı gördük, İspanya maçına konsantre olduk. Eleme maçlarında kimsenin umudu kalmamıştı. Biz bitti demeden bitmez demiştik. Yine söylüyoruz. Son maçta play-off oynamadan Avrupa Şampiyonası'na katıldık. Hırvatistan'a karşı oynadığımız futbolu kendimize yakıştıramadık. Kendi kalitemizi biliyoruz. Bu yüzden de şansımızın büyük olduğunu biliyoruz. Kendimize inanıyoruz. İspanya maçında puan ya da puanlarla ayrılacağımızı düşünüyoruz. Her maç 0-0 başlar. Bu maçı kazanacağımıza inanıyoruz. Biz Türkiye'yi temsil ediyoruz. Hep birlikte hedefimiz aynı. Ben ya da başkası kim oynarsa oynasın bu ülke için savaşacaktır. İspanya maçında da bunu herkes görecektir." 

Büyüklere diş geçiremiyoruz

Avrupa Şampiyonası'na müthiş bir seri yakalayarak gelen ancak turnuvadaki ilk maçında Hırvatistan'a yenilen Türkiye, 1999'dan bu yana ''büyük" takımlara karşı zafer kazanamıyor. Milliler, söz konusu dönemdeki tek galibiyeti, EURO 2016 elemelerinde grupta Hollanda'yı Konya'da 3-0 yenerek elde etti. 2000 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 10 Ekim 1998'de Bursa'da Almanya'yı 1-0 mağlup eden ay-yıldızlılar, daha sonra dünya futbolunda söz sahibi ülkeler Brezilya, İspanya, Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa, Hollanda ve Portekiz ile yaptığı 19 resmi maçın 14'ünü kaybetti, 4'ünde berabere kaldı, sadece bir defa galip geldi. Türkiye, bu maçlardan sadece 3'ünü gol yemeden tamamlayabildi, 10 maçta ise rakiplere gol bile atamadı. 

Türkiye Euro 2016'da ikinci maçına çıkıyor

TİKİ TAKA RAKAMLARA DA YANSIYOR

Milli Takımımızın bugün kritik bir karşılaşmaya çıkacağı İspanya, EURO 2016'da oynanan ilk maçların istatistikleri karşılaştırıldığında ekibimize her alanda üstünlük kurmayı başardı. Yüzde 67'lik topla oynama oranıyla Fransa'da bulunan takımlar arasında zirvede yer alan Vicente Del Bosque'nin ekibi, yüzde 91'lik pas yüzdesiyle de turnuvanın en iyi üç takımından biri olarak dikkat çekti. İtalya'nın Belçika karşısında kat ettiği 119 kilometre ile ilk sırada bulunduğu koşu mesafesi istatistiğinde de 107 kilometre ile 14. sırada yer alan İspanya, 101 kilometre ile turnuvanın en kötü takımları arasında yer alan Türkiye'nin önünde görünüyor. 
Defans çizgisi çok önde
Pique ve Ramos'tan oluşan savunma çizgisini orta sahaya yakın bir noktada kuran İspanya tandeminin boyunun ilk maçta 50 metre olması dikkat çekti. Türkiye'nin Hırvatistan karşısında Mehmet Topal ve Hakan Balta'dan oluşan defans çizgisi ise 31 metredeydi. Grubun ilk maçlarında Türkiye, ataklarının yüzde 39'unu Gökhan Gönül'ün olduğu sağ kanattan gerçekleştirirken, İspanya da ataklarının yüzde 42'sini bu maçta Gökhan'ın karşısında oynaması beklenen Nolito'nun olduğu sol kanattan gerçekleştirdi. Çek maçında Barcelonalı Jordi Alba ve Pique 49 pas yaparken, Selçuk-Gökhan ikilisi Hırvatistan maçında 23 pas yapmıştı.

Türkiye Euro 2016'da ikinci maçına çıkıyor

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...