Bakan Kılıç: Ay-yıldız taşıyan futbolcu ıslıklanmaz

- Güncelleme:
Bakan Kılıç: Ay-yıldız taşıyan futbolcu ıslıklanmaz

FUTBOL Haberleri

“Göğsünde ay-yıldız taşıyan bir futbolcu ıslıklanmaz” diyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, karşılaşmada verdikleri mücadeleden dolayı kaptan Arda Turan ve Burak Yılmaz’ı ayrıca tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çek Cumhuriyeti karşısında kader sınavına çıkan Millileri yalnız bırakmadı. Maç öncesi, sosyal medyada çirkin saldırılara maruz kalan Fatih Terim'in kızı Buse Terim'le görüşerek moral veren Bakan Kılıç, Arda'ya yapılan eleştirilere tepki göstererek, "Türkiye'de yetişmiş en önemli futbolculardan bir tanesi ve Milli Takımımızın kaptanı. Ne olursa olsun ıslıklanması doğru değil. Duygusallıkla değil mantık çerçevesinde hareket etmeliyiz" dedi. Bakan Kılıç galibiyet sonrası ise, "Mücadelelerinden dolayı Arda'yı ve çıkarken göğsündeki ay-yıldızı öpen Burak'ı kutluyorum. 2008'deki Çek maçını da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve merhum Hasan Doğan ile izlemiştik. Bu takımda o günkü ruhu gördüm. İlk iki maçtan sonra da söylediklerimi tekrarlıyorum, biz bitti demeden bitmiyor işte" diye konuştu.

LENS KIRMIZI&BEYAZ
 Milli maçın oynandığı Lens şehri dün tarihi günlerinden birini yaşadı. A Milli Takımı desteklemeye gelen taraftarlar kentte hoş görüntüler oluşturdu. Lens şehrinin meydanında ay-yıldızlı bayraklar ile gezen taraftarlar, caddeleri ve sokakları Türkiye sesleri ile inletti. Mücadeleye yoğun ilgi gösteren Türk taraftarlar 12 bin bayrakla Bollaert-Delelis Stadı'nı kırmızı-beyaza boyadı. Stadyumda Çekler'e karşı Türklerin ezici üstünlüğü yapılan tezahüratlarla da belli oldu.

 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...