Galler 1-0 Kuzey İrlanda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Galler 1-0 Kuzey İrlanda

FUTBOL Haberleri

Kuzey İrlanda'yı kendi kalelerine attığı golle 1-0 mağlup eden Galler, EURO2016'da çeyrek finale yükseldi.

EURO2016 2. Tur maçında Galler ile Kuzey İrlanda karşı karşıya geldi. Parc des Princes'ta oynanan mücadeleyi 1-0 kazanan Galler, ilk kez katıldığı turnuvada çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Galler'e galibiyeti getiren gol, 75. dakikada Gareth McAuley'in kendi kalesine yaptığı vuruşla geldi.

Galler çeyrek finalde Macaristan - Belçika maçının galibi ile karşı karşıya gelecek.

İLK YARI SÖNÜK GEÇTİ

İki takım da mücadelenin ilk yarısı boyunca tehlikeli pozisyon bulmakta sorun yaşadı.

Seyir zevki açısından oldukça zayıf geçen ilk yarıda, Kuzey İrlanda duran toplarla tehlikeli olmaya çalıştı, Galler ise bir türlü son pasları vermeyi başaramadı.

İKİNCİ YARI HIZLI BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısına Kuzey İrlanda rakip yarı alanda hızlı başladı. Ada ekibi, sağlı sollu ortalarda yaklaşık 2 dakika boyunca Galler kalesini ablukaya aldı, ancak bir türlü golü bulamadı.

53. dakikada bu sefer Galler maçtaki en net pozisyonunu yakaladı. Sağ kanatta Aaron Ramsey uzaklardan ceza sahası içine ortasını gönderdi ve penaltı noktasının hemen yanında topa hareketlenen Sam Vokes rahat pozisyonda kafa vuruşunu yandan dışarıya göndererek önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.

BALE ETKİLİ GELDİ, GOL GELDİ!

Son 30 dakikalık bölümde Galler kontrolü ele geçirdi ve Kuzey İrlanda savunmasını aşabilmek için kanatlardan etkili gelmeye başladı. Gareth Bale'in arkadaşları, aradıkları golü de 75. dakikada buldu.

Bale sol kanattan taşıdığı topta ceza alanına doğru ortasını yaptı ve altı pas içinde Gareth McAuley topa ters bir vuruş yaparak kendi ağlarını sarstı. Galler bu golle 1-0 öne geçti.

Kalan dakikalarda da başka pozisyon olmadı ve Galler çeyrek final vizesini kapan ekip oldu.
İLK 11'LER:

 

Galler: Gunter, Chester, A.Williams, Davies, Taylor; Allen, Ledley, Ramsey, Vokes,Gareth Bale
Kuzey İrlanda: McGovern, J Evans, Cathcart, McAuley, Hughes, Dallas, Norwood, C Evans, S Davis, Ward, K Lafferty

Galler 1-0 Kuzey İrlanda / CANLI ANLATIM

90 Hakem Martin Atkinson maçı bitiren düdüğünü çalıyor. Bu sonuç ile Galler 1-0'lık galibiyet ile Çeyrek Finale yükseliyor.
90 Kaleyi cepheden gören noktadan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Aaron Ramsey bu duran topu sol kanattaki takım arkadaşı Jonathan Williams ile paslaraşak kullanıyor ancak atılan uzun pasa hareketlenen Jonathan Williams bu topa yetişemiyor.
90 Hakem Martin Atkinson maçın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre ekliyor.
89 Sağ kanatta atılan pasa hareketlenen Jonathan Williams ofsaytta kalıyor.
87 Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Benjamin Davies bu duran topu paslaşarak kullanıyor.
84 Kuzey İrlanda'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği, Gareth McAuley çıkıyor ve yerini Josh Magennis'e bırakıyor.
80 Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Steve Davis ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak hava topunda yapılan faul sonrası oyun duruyor.
79 Kuzey İrlanda'da ikinci oyuncu değişikliği, Oliver Norwood çıkıyor ve yerini Niall McGinn'e bırakıyor.
75 GOOOLL!! Ceza sahası önünde topla buluşan Aaron Ramsey pasını sol kanattaki Gareth Bale ile buluşturuyor. Gareth Bale bekletmeden ceza sahası içine ortasını yapıyor. Altıpas içinde Gareth McAuley topa dokunuşunu yapıyor ancak bu top korner yerine kendi ağlarına gidiyor. Gareth McAuley'in kendi kalesine attığı gol ile Galler 1-0 öne geçiyor.
74 Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Gareth Bale ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak top savunma oyuncusundan geri dönüyor.
69 Kuzey İrlanda'da ilk oyuncu değişikliği, Jamie Ward çıkıyor ve yerini Conor Washington'a bırakıyor.
68 Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Aaron Ramsey ceza sahasına ortasını açıyor ancak kısa düşen top yay üzerinde karşılınıp uzaklaştılıyor.
63 Galler'de ikinci oyuncu değişikliği, Joe Ledley çıkıyor ve yerini Jonathan Williams'a bırakıyor.
62 Ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Aaron Ramsey gelişine sert bir vuruş yapıyor ancak top savunma oyuncusundan geri dönüyor.
61 Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Oliver Norwood ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kimseye temas etmeyen top diğer kanattan dışarı çıkıyor.
59 Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Oliver Norwood ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
58 Neil Taylor, Jamie Ward'a yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.
58 Sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına Gareth Bale geçiyor. Gareth Bale kaleyi düşünüyor ve plase bir vuruş yapıyor. Ön direkte Michael McGovern topu tokatlayarak uzaklaştırıyor.
56 Sol kanattan aldığı kısa pasla topla buluşan Oliver Norwood Ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak ön direkte Wayne Hennessey bu topu kolayca kontrol ediyor.
55 Galler'de ilk oyuncu değişikliği, Sam Vokes çıkıyor ve yerini Hal Robson-Kanu'ya bırakıyor.
53 Sağ kanatta Aaron Ramsey uzaklardan ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Penaltı noktasının hemen yanında topa hareketlenen Sam Vokes kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin yanından dışarı çıkıyor.
50 Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Stuart Dallas bu duran topu paslaşarak kullanıyor.
48 Seken topu takip eden Steve Davis ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşyor ve şutunu çekiyor ancak top savunma oyuncularından geri dönüyor.
48 Sağ kanattan Steve Davis'in açatığı ortayı kademedeki defans oyuncuları uzaklaştırmaya çalışıyor. Uzaklaştırılmaya çalışlan top kısa düşüyor. Topla buluşan Jamie Ward ceza sahası dışından şutunu çekiyor ancak top Ashley Williams'dan geri dönüyor.
46 Hakem Martin Atkinson ikinci yarıyı başlatıyor ve maça Kuzey İrlanda başlıyor.
45 Hakem Martin Atkinson ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. İlk yarıda her iki takımdan da gol sesi çıkmıyor.
44 Stuart Dallas, Gareth Bale ile girdiği mücadelede yaptığı sert hareket sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.
40 Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Oliver Norwood bu duran topu paslaşarak kullanıyor.
40 Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Oliver Norwood ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak arka direkte kademeye giren Benjamin Davies topu kornere gönderiyor.
37 Hızlı gelişen Kuzey İrlanda atağında Aaron Hughes ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncusu kafa ile topu taç'a gönderiyor.
32 Sol çaprazda defanstan uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Neil Taylor topun gelişine sert bir vuruş yapıyor ancak top savunmadan geri dönüyor.
30 Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Oliver Norwood ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak ön direkte kademeye giren defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
25 Sol kanattan atılan uzun topa hareketlenen Kyle Lafferty yükselip kafa vuruşunu yapıyor ancak top üstten farklı şekilde dışarı çıkıyor.
23 Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Jamie Ward ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu kafa ile uzaklaştırıyor.
22 Ceza sahası yayı önünde topla buluşan Jamie Ward uzaklardan sert bir şut çekiyor ancak Wayne Hennessey son anda topu parmaklarının ucuyla kornere gönderiyor.
19 Defanstan atılan uzun pasa hareketlenen Kyle Lafferty sağ kanatta ofsaytta kalıyor.
19 Sol kanattan Joe Ledley'in ceza sahası içine çevirdiği topu Sam Vokes altıpas önüne indiriyor. Topa hareketlenen Aaron Ramsey bekletmeden şutunu çekip ağlar ile buluşturuyor ancak kalkan ofsayt bayrağı nedeni ile bu gol değer kazanmıyor.
17 Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Aaron Ramsey ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ceza sahası içinde Joe Allen'ın arkaya çevirdiği top kimseye temas etmeden dışarı çıkıyor.
15 Sağ kanatta topla buluşan Gareth Bale ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına temas etmiyor ve kademeye giren defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
12 Sağ kanattan gelişen atakta Gareth Bale ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak top takım arkadaşına çaprıp kalecide kalıyor.
10 Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jamie Ward ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kaleci Wayne Hennessey arka direkte topa yükselerek iki eliyle kontrol ediyor.
10 Hızlı gelişen Kuzey İrlanda atağında yay önünde topla buluşan Jamie Ward pasını ceza sahası içine hareketlenen Stuart Dallas'a gönderiyor. Ceza sahası içinde topla buluşan Stuart Dallas sert bir şut çekiyor ancak kaleci Wayne Hennessey topu kornere tokatlıyor.
7 Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Stuart Dallas bu duran topu paslaşarak kullanıyor.
4 Maçın ilk dakikalarında her iki takım oyuncularında karşılıklı top kayıpları yaşanıyor.
1 Hakem Martin Atkinson maçı başlatan düdüğünü çalıyor ve maça Galler başlıyor.
NOTLAR:

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK GÖRÜNTÜLERİ
EURO 2016 son 16 turunda günün 2'inci karşılaşması olan Galler - Kuzey İrlanda maçı öncesi taraftarlar stadyum çevresinde dostluk görüntüleri verdiler.

Şampiyonanın hem tribün olarak hem de futbol olarak en ilgi çeken iki ülkesi olan Galler ve Kuzey İrlandalı taraftarlar karşılaşma öncesi kendilerine ayrılan restaurant ve barlarda tezahürat yapıp maç saatini bekliyorlar.

Fransız polisinin yoğun güvenlik önlemi aldığı stadyum çevresinde taraftarlar sadece kendileri için ayrılan bölümlerde durabiliyorlar. Her iki takım taraftarının birlikte yan yana eğlendikleri Paris'te her hangi bir taşkınlık yada olay ise yaşanmadı.

Biletlerin de karaborsa olduğu karşılaşmada bir çok taraftar maçı tribünde izlemek için ellerinde ufak kartonlara "Bilet lazım" yazarak bilet arıyorlar.

İSTATİSTİKLER:

Grup aşamalarında 3 gol kaydederek Galler’e tarihinin en şatafatlı günlerini yaşatan Gareth Bale, bu mücadelede de takımının en önemli silahı olacak.

Katı savunması ve sert futboluyla tur vizesini alan Kuzey İrlanda’da ise henüz beklentileri karşılayamayan Norvichli golcü Kyle Lafferty gol kovalayacak.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...