Quaresma Portekiz'i çeyrek finale taşıdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Quaresma Portekiz'i çeyrek finale taşıdı

FUTBOL Haberleri

Uzatmalara giden maçta Beşiktaşlı Ricardo Quaresma attığı kafa golüyle Portekiz'i çeyrek finale taşıdı

Portekiz normal süresi 0-0 biten karşılaşmada 117. dakikada Quaresma'nın attığı golle Hırvatistan'ı 1-0 yenerek EURO 2016'da çeyrek finale yükseldi. Sezon öncesi yapılan kamplardaki hazırlık maçlarını aratmayacak sıkıcılıktaki maçın karşılaşmanın ilk yarısı oldukça temposuzdu. Sağ kanattan 7. dakikada gelişen Portekiz atağında Mario'nun ortaladığı top, kale alanı önündeki Ronaldo'yu geçti ve devamında Hırvat savunması tehlikeyi önledi. Guerreiro 18'de soldan ortasını yaptı, Hırvat savunması Ronaldo'dan önce topu kafayla uzaklaştırdı. Pepe 25'te serbest vuruşta kafayı vurdu, top üstten auta gitti. Sağ kanattan 30. dakikada hızla Portekiz ceza alanına giren Perisic, çapraz pozisyonda sol ayağıyla vuruşunu yaptı, top yan ağlarda kaldı. Srna'nın 35'te kullandığı köşe vuruşunda Mandzukic kafayı vurdu, top yandan farklı şekilde dışarı gitti. Kayda değer sayılabilecek bu ataklardan gol çıkmadı ve soyunma odasına 0-0 eşitlikle girildi.

Portekiz-Polonya çeyrek finali
İkinci yarıya her iki ekip de değişiklik yapmadan başladı. Portekiz'de 50. dakikada Gomes'in yerine giren Renato Sanches, 57'de müsait pozisyonda çok kötü bir vuruş yaptı. Portekiz 60'tan sonra topu rakip yarı alanda kullanmaya başladı. Nani 65'te ceza alanı içinde yerde kalırken, hakem tartışmalı bir kararla oyunu devam ettirdi. Quaresma 87'de Joao Mario'nun yerine oyuna girdi. Koca 90 dakika kaleye isabetli bir şut bile olmadan tamamlandı ve maç uzatmalara gitti. Uzatmaların ilk 15 dakikasında da eşitlik bozulmadı. Perisic'in 116'daki kafa şutu direğe takıldı. Bu aynı zamanda maçın kaleyi bulan ilk şutuydu. Pozisyonun devamında gelişen Portekiz atağında Nani'nin kötü vuruşuyla topla buluşan Ronaldo'nun şutunu kaleci Subasic çeldi ama Quaresma kafayla tamamlayarak çeyrek finali getiren golü attı: 1-0. Portekiz bu sonuçla son 8'de Polonya'nın rakibi oldu. 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...