İngiltere 1-2 İzlanda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiltere 1-2 İzlanda

FUTBOL Haberleri

EURO2016 ikinci turu son eşleşmesinde İngiltere'yi 2-1 deviren İzlanda, tarihinde ilk kez katıldığı şampiyonada çeyrek finale yükseldi.

EURO2016 2. tur son maçında İngiltere ile İzlanda karşı karşıya geldi. Nice'de bulunan Allianz Riviera'da oynanan ve Sırp hakem Damir Skomina'nın düdük çaldığı maçı 2-1 kazanan İzlanda çeyrek finalde Fransa'nın rakibi oldu.

İngiltere 4. dakikada Wayne Rooney'nin penaltıdan attığı golle öne geçti ancak çabuk toparlanan İzlanda 6. dakikada Ragnar Sigurdsson ile eşitliği yakaladı. 18. dakikada Kolbeinn Sigthorsson ile üstünlüğü ele alan İzlanda maç sonuna kadar bu üstünlüğünü korudu ve adını çeyrek finale yazdırdı.

İngiltere, yapılan referandum sonrası Avrupa Birliği'nden ayrılmasının ardından İzlanda'dan aldığı yenilgiyle de Avrupa Şampiyonası'na veda etti. (Brexit)

80 SANİYEDE İKİ GOL!

Karşılaşma çok hızlı başladı. İngiltere henüz 3. dakikada penaltı kazandı. Altıpasın sol tarafında Raheem Sterling, kaleci Hannes Halldorsson'un müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Damir Skomina penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktada topun başına gelen Rooney düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne taşıdı.

Bu golün ardından herkes İngiltere'nin rahat bir maç geçireceğini düşünmeye başlarken İzlanda'nın cevabı geldi. İngiltere'nin golünün üzerinden 80 saniye geçerken İzlanda eşitlik saysını buldu. Sağ kanattan kullanılan uzun taç atışında Kari Arnason ceza alanında kafayla topu altıpas içine indirdi. O bölümde Sigurdsson boş pozisyonda sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. 1-1

İngiltere 1-2 İzlanda

HART YİNE İNGİLTERE'Yİ YAKTI

Hızlı başlayan maçta 4 ve 6. dakikada gelen gollere rağmen tempo bir türlü düşmedi. İzlanda 18. dakikada üstünlük golünü buldu. Ceza yayı civarında yapılan güzel paslaşmalar sonrasında ceza alanı içinde topla buluşan Kolbeinn Sigthorsson sağ ayağıyla yerden vuruşunu yaptı Kaleci Joe Hart'ın müdahalesi yetersiz kaldı ve top ikinci kez İngiltere ağlarıyla buluştu. Galler maçında Gareth Bale'nin frikiğinde eleştirilen Joe Hart yine hatalı bir gol yedi.

İZLANDA TEMPOYU DÜŞÜRDÜ, DEVRE...

Fırtına gibi geçen 20 dakikanın ardından 2-1 üstünlüğü bulan İzlanda maçtaki tempoyu düşürdü. Taktik fauller ve top çevirmelerle İngiltere'nin hücum bölgesindeki baskısını kıran İzlandalı futbolcular devreye 2-1 önde girdi. İlk yarı İzlanda'nın 2-1 üstünlüğüyle geçildi

HODGSON'DAN HAMLELER...

İngiltere menajeri Roy Hodgson ikinci yarıya Eric Dier, Jack Wilshere değişikliğiyle başladı. Daha defansif bir oyuncu olan Dier'i yanına alan Hodgson, Arsenal'in yıldızını oyuna sürdü ancak Hodgson'un gol planları tutmadı.

İngiltere 1-2 İzlanda

İZLANDA 3'E ÇOK YAKLAŞTI

İngiltere'nin gol araması gereken dakikalarda İzlanda yine milyonlarca futbolseveri ters köşeye yatırdı. İngiltere kalesine gol için yüklenen İzlandalılar 55. dakikada net bir pozisyondan yararlanamadı. Gudmundsson'un kullandığı köşe vuruşunda arka bölümde Aron Gunnarsson kafayla topu altıpas içine çevirdi. Sigthorsson'un kafayla yükselik kazandırdığı topa Ragnar Sigurdsson röveşatayla vuruşunu yaptı ancak kaleci Joe Hart, üzerine gelen topta hata yapmadı.

JAMIE VARDY DE OYUNDA...

Dakikalar İngiltere'nin aleyhine sayarken menajer Roy Hodgson, yedek kulübesindeki gol kozu Jamie Vardy'yi oyuna aldı. Bu değişiklikle oyunu biraz daha rakşip kaleye yıkan İngiltere 72. dakikada Harry Kane ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Sturridge'in pasıyla ceza yayının sağında topu önüne alan Harry Kane, sol ayağıyla sert bir şut çekti fakat İzlanda savunması topun kaleye gitmesini önledi.

İZLANDA FARKI KAÇIRDI

İngiltere'nin defansı ikinci plana attığı son bölümde İzlanda 3. gole yine çok yaklaştı. Defanstan uzun atılan topa hareketlenen Aron Gunnarsson, Gary Cahill'den sıyrıldıktan sonra ceza sahası içi sağ çaprazından sert bir şut çekti fakat köşeyi iyi kapatan Joe Hart topu kornere çeldi.

İngiltere 1-2 İzlanda

HODGSON'UN SON HAMLESİ DE MEYVE VERMEDİ

Karşılaşmanın bitimine 5 dakika kala Roy Hodgson son hamle olarak Manchester United'ın genç yıldızı Marcus Rashford'u oyuna sürdü. Rooney'nin yerien oyuna giren Rashford da skoru değiştiremedi.

Kalan bölümde İngiltere baskısı sonuç vermedi ve İzlanda, İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. İngiltere 1-2 İzlanda / CANLI ANLATIM

 

90 Hakem Damir Skomina maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadeleyi İzlanda 2-1'lik skorla kazanıyor ve çeyrek finalde Fransa ile eşleşiyor.
90 Maçın normal süresine oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.
89 İzlanda ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Arnor Traustason, Jon Bödvarsson'un yerine oyuna dahil oluyor.
88 Sol kanatta taç çizgisine yakın noktadan İngiltere serbest vuruş kazanıyor. Topun başına geçen Harry Kane ortasını arka direğe doğru göndermek istiyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.
86 İngiltere'de oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Wayne Rooney oyundan alınırken, Marcus Rashford yerine oyuna dahil oluyor.
84 Sağ taraftan köşe vuruşunu kullanan Johann Gudmundsson ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. Bu noktada Kari Arnason kafa vuruşunu yapıyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.
84 İzlanda gole çok yaklaşıyor ! Defanstan uzun atılan topa hareketlenen Aron Gunnarsson, Gary Cahill'den sıyrıldıktan sonra ceza sahası içi sağ çaprazından sert bir şut çekiyor fakat köşeyi iyi kapatan Joe Hart topu kornere atmayı başarıyor.
79 Jack Wilshere'in savunma arkasına attığı topa iyi yükselen Harry Kane, altıpasın sağ tarafından kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Hannes Halldorsson üzerine gelen bu şutu kolay bir şekilde kurtarmayı başarıyor.
77 İzlanda Milli takımı ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Kolbeinn Sigthorsson oyundan alınırken, Elmar Bjarnason yerine oyuna dahil oluyor.
75 Sağ kanattan Daniel Sturridge'in ortasına arka direkte yükselen Jamie Vardy kafa vuruşunu yapıyor ancak zayıf giden bu şutu kaleci Hannes Halldorsson zorlanmadan kurtarmayı başarıyor.
72 Ceza sahası içi sağ çaprazından Birkir Saevarsson, Danny Rose'a rağmen sol ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat top az farkla kalenin üstünden auta çıkıyor.
72 Daniel Sturridge'in pasıyla ceza yayının sağında topu önüne alan Harry Kane, sol ayağıyla sert bir şut çekiyor fakat İzlanda savunması topun kaleye gitmesini önlüyor.
71 Sol taraftan köşe vuruşunu kullanan Wayne Rooney, ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma topu kafayla uzaklaştırmayı başarıyor.
68 Wayne Rooney'nin pasıyla ceza yayının gerisinden topla buluşan Jack Wilshere topu düzelttikten sonra şutunu çekiyor fakat top kalenin yanından auta çıkıyor.
66 Kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Harry Kane'in doğrudan kaleye çektiği sert şut farklı bir şekilde auta çıkıyor.
65 Aron Gunnarsson, kaleyi tam cepheden gören bir noktadan rakibi Dele Alli'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
60 Sağ kanattan Daniel Sturridge'in ceza alanı içine ortasında Dele Alli penaltı noktası üzerinden sağ ayağıyla topun gelişine şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.
60 İngiltere'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jamie Vardy, Raheem Sterling'in yerine oyuna dahil oluyor.
55 İzlanda, 3. gole çok yaklaşıyor! Sağ kanattan Johann Gudmundsson'un kullandığı köşe vuruşunda arka bölümde Aron Gunnarsson kafayla topu altıpas içine çeviriyor. Kolbeinn Sigthorsson'un kafayla yükselik kazandırdığı topa Ragnar Sigurdsson röveşatayla vuruşunu yapıyor ancak kaleci Joe Hart gole izin vermiyor.
50 Ceza alanı içine doldurulan topa Harry Kane kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Hannes Halldorsson üzerine gelen topu rahat biçimde kontrol ediyor.
49 Ceza alanı ön çizgisinde topla buluşmak isteyen Johann Gudmundsson için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.
47 Daniel Sturridge, Ari Skulason'a kayarak yaptığı sert faulün ardından sarı kart görüyor.
46 İngiltere, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Eric Dier oyundan çıkarken Jack Wilshere oyuna giren isim oluyor.
46 Hakem Damir Skomina'nın düdüğüyle ikinci yarı İzlanda'nın vuruşuyla başlıyor.
45 Hakem Damir Skomina'nın düdüğüyle ilk yarı İzlanda'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sona eriyor.
44 Kyle Walker'ın sağ kanattan ceza alanı içine çevirdiği topa Wayne Rooney sağ ayağıyla gelişine vuruyor ancak top yandan auta çıkıyor.
43 Daniel Sturridge'in sağ çaprazdan ortasında top doğrudan kaleye yöneliyor. Kaleci Hannes Halldorsson hata yapmıyor ve topa sahip oluyor.
38 İngiltere, sol kanattan Harry Kane ile serbest vuruş kullanıyor. Kane'in arka direğe ortasında Chris Smalling kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta gidiyor.
38 Serbest vuruşun çabuk kullanılmasını engelleyen Gylfi Sigurdsson, hakem Damir Skomina'dan sarı kart görüyor.
36 Gylfi Sigurdsson'un kaleyi cepheden gören noktadan şutunda kaleci Joe Hart üzerine gelen topu iki hamlede kontrol ediyor.
35 Dele Alli'nin pasıyla ceza yayı hemen gerisinde topla buluşan Wayne Rooney sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde üstten auta gidiyor.
34 Ari Skulason'un uzak mesafeden şutunda top yandan auta gidiyor.
29 Wayne Rooney'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda İzlanda savunmasının uzaklaştırdığı top ceza yayı sağ tarafında Dele Alli'ye geliyor. Dele Alli, göğüsüyle topu düzelttikten sonra sağ ayağıyla çok sert vuruyor ancak top savunmadan geri dönüyor.
28 Son çizgide topu kontrol eden Daniel Sturridge sağ kanattan ceza alanı içine ortasını yapıyor. Harry Kane, gelen topa sağ ayağıyla gelişine harika vuruyor ancak kaleci Hannes Halldorsson aynı güzellikle topu kornere çelmeyi başarıyor.
22 İngiltere, Wayne Rooney ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Rooney'in arka direğe ortasında Dele Alli kafayla topu altıpasa çeviriyor ancak İzlanda savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.
18 GOOOLLL!! İzlanda, Kolbeinn Sigthorsson'un golüyle maçta 2-1 öne geçiyor.
17 Bu kez uzak mesafeden Harry Kane şansını deniyor ancak top yine az farkla üstten auta gidiyor.
15 İzlanda savunmasının uzaklaştırdığı topu göğüsüyle kontrol eden Dele Alli, ceza yayı hemen gerisinden sağ ayağıyla müthiş bir şut çıkarıyor ancak top az farkla kale direğinin üzerinden auta çıkıyor.
10 Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Wayne Rooney kullanıyor. Rooney'in ortasında İzlanda savunması topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.
6 GOOOLLL!! İzlanda, Ragnar Sigurdsson'un golüyle maçta eşitliği sağlıyor. Sağ kanattan kullanılan uzun taç atışında Kari Arnason ceza alanında kafayla topu altıpas içine indiriyor. O bölümde Ragnar Sigurdsson boş pozisyonda sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ve topu filelerle buluşturuyor.
6 Golde asisti yapan isim Kari Arnason oluyor.
4 GOOOLLL!! İngiltere, Wayne Rooney'in penaltıdan attığı golle öne geçiyor. Wayne Rooney, sağ ayağıyla yerden yaptığı düzgün vuruşla kaleci Hannes Halldorsson'un sağından topu ağlarla buluşturuyor.
4 Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Wayne Rooney geçiyor.
4 Altıpasın sol tarafında Raheem Sterling, kaleci Hannes Halldorsson'un müdahalesiyle yerde kalıyor ve hakem Damir Skomina penaltı noktasını gösteriyor.
2 Dele Alli ile verkaça giren Daniel Sturridge ceza sahası dışından şutunu çekiyor ancak zayıf giden top yandan auta gidiyor.
1 Hakem Damir Skomina'nın düdüğüyle karşılaşma İngiltere'nin vuruşuyla başlıyor.
İLK 11'LER:

İngiltere: Hart, Walker, Rose, Cahill, Smalling, Sterling, Kane, Rooney, Sturridge, Dier, Alli
İzlanda: Halldorsson, Saevarsson, R. Sigurdson, Gudmundsson, Bjarnason, Sigthorsson, G Sigurdsson, Arnason, Gunnarsson, Skulason

İSTATİSTİKLER:

İki takım bundan önce iki kez karşı karşıya gelmiş, İngilizler rakibini 1 kez yenip, 1 kez berabere kalırken, rakip kaleye de 7 gol göndermişti. İngiltere ve İzlanda üçüncü kez karşılaşacak. İngiltere önceki iki maçta da yenilmedi. İngiltere ve İzlanda'nın iki karşılaşmasında toplam dokuz gol atıldı.

İngiltere tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonaları'nda arka arkaya iki kez gruplardan çıkmayı başardı. İngiltere Avrupa Şampiyonaları'nda son 10 maçtır yenilmiyor. İngiltere en son Haziran 2004'te Fransa'ya yenilmişti. İngiltere Euro 2016'da grup maçlarında karşılaştığı rakiplerinden 46 şut daha fazla attı ancak onlardan bir gol fazla atabildi.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...