Fenerbahçe'nin yeni kalecisi Dominik Livakovic kimdir? Dominik Livakovic kaç yaşında, nereli?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fenerbahçe'nin yeni kalecisi Dominik Livakovic kimdir? Dominik Livakovic kaç yaşında, nereli?

FUTBOL Haberleri

Fenerbahçe’nin yeni transferi Dominik Livakovic İstanbul’a geldi. Yeni kalecinin İstanbul’a gelmesi ile arama motorlarında “Dominik Livakovic kimdir? Dominik Livakovic kaç yaşında, nereli?” soruları araştırılmaya başlandı. Peki, Fenerbahçe'nin yeni kalecisi Dominik Livakovic kimdir? Dominik Livakovic kaç yaşında, nereli? İşte o detaylar…

Fenerbahçe Hırvat kaleci Dominik Livakovic ile anlaşma sağladı. Sarı lacivertli takımın uzun süredir peşinde olduğu Dominik Livakovic’in İstanbul’a gelmesi ile arama motorlarında Dominik Livakovic kimdir? Dominik Livakovic kaç yaşında, nereli? Soruları araştırılmaya başlandı. Dominik Livakovic isminden 2022 Dünya Kupası’nda söz ettirmişti. Livakovic aynı zamanda üniversite yıllarında voleybol, basketbol gibi sporlarla ilgileniyordu. İşte Fenerbahçe’nin yeni kalecisi Dominik Livakovic hakkında detaylar…

Fenerbahçe'nin yeni kalecisi Dominik Livakovic kimdir? Dominik Livakovic kaç yaşında, nereli?

DOMİNİK LİVAKOVİC KAÇ YAŞINDA, NERELİ? 

Dominik Livaković, 9 Ocak 1995 tarihinde Hırvatistan’ın Zardar şehrinde dünyaya geldi. 2007 yılında Hırvatistan’ın NK Zadar kulübünde futbol hayatına başladı. 2012 yılına kadar futbol hayatına bu kulüpte devam eden Livakovic 2012 yılında NK Zagreb takımının altyapısına geçti. Sağ ayağını iyi kullanan Livakovic, 1,88 boyundadır.

Livaković daha sonra NK Zagreb takımına ilk profesyonel imzasını attı. Futbolculuğun dışında üniversite yıllarında voleybol ve basketbol ile ilgilendi. 

Dinamo Zagreb kulübüne imza atmadan önce Zagreb Üniversitesi'nde Diplomasi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğrenciydi. Eğitimini burada alan Livakovic yaptığı bir röportajda ''Futbol oynarken, eğitim kariyerimi kenarda bırakıyorum ama bir gün okulumu tamamlamak ve o mesleğimi yapmak istiyorum.'' İfadelerini kullandı.

Dominik Livakovic’in babası Hırvatistan Ulaştırma Bakanlığı eski devlet sekreteri Zdravko Livakovic. Futbola yakınlığının yanında aynı zamanda okuduğu mesleğe yakınlığı da buradan geliyor.

2017 yılının Ekim ayında Dinamo Zagreb ile ilk maçına çıktı ve takımın en uzun süre gol yemeyen kalecisi oldu. O yıllarda yeteneklerini keşfedenler arasında Luka Modric ve Iker Casillas gibi isimler yer alıyordu. 2019 yılının Nisan ayında Casillas Livakovic için ''Bu yıl Dominik Livakovic'i takip ettim. Dinamo Zagreb için oynuyor. 24 yaşında. İlginç'' şeklinde tweet atmıştı.

Livakovic'in idolü olan Iker Casillas, kalecinin Brezilya'ya karşı gösterdiği performanstan sonra da, ''Dominik Livakovic, Portero(kaleci)'' tweetini yazmıştı.

2018 yılında Dünya Kupası’nda finallere kalan Hırvatistan’da Dominik Livakovic, Subasic’in yedeğe olarak görev yapmıştı.

2022 Dünya Kupası’nda Hırvatistan’ın Japonya ve Brezilya maçlarındaki seri penaltılarda yaptığı kurtarışlar ile dikkatleri üstüne çekti.

Fenerbahçe uzun süredir peşinde olduğu Dominik Livakovic transferini şu ifadeler ile duyurdu;

''Kulübümüz, profesyonel futbolcu Dominik Livakovic'in transferi konusunda futbolcu ve kulübü Dinamo Zagreb ile prensip anlaşmasına varmıştır. Futbolcu sağlık kontrollerinden geçmek ve ileri transfer görüşmeleri için bugün İstanbul'a gelecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.''

DOMİNİK LİVAKOVİC HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

2012-2015 NK Zagreb

2015- Dinamo Zagreb

2015-2016 NK Zagreb (kiralık)

2023 Fenerbahçe

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...