TIR'lara telekulak baskını

TIR'lara telekulak baskını

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı uluslararası telekulak riskine karşı tedbir aldı. Bakan Ahmet Davutoğlu'nun ofisi ve evi düzenli olarak böcek aramasından geçiriliyor.

Seçimler öncesinde Hükümet'in "dış politika" üzerinden zora sokulabileceği endişeleri Dışişleri Bakanlığı'nda ilave telekulak tedbirlerini getirdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 24 saat dinlendiğinden hareketle tedbirler daha da artırıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde bir süre önce dinleme cihazı çıkmasının ardından bütün bakanlıklar 'böcek' konusunda alarma geçmişti. Dışişleri'ndeki tedbirler de buna orantılı olarak yükseltildi. Bu çerçevede Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun bakanlıkta ve evinde çalıştığı mekanlar düzenli aralıklarla böcek aramasından geçiriliyor. Davutoğlu'nun normal mesai yaptığı mekanların dışında iştirak ettiği programlarda dinlemelere karşı sinyal kırıcı olan portatif jammer kuruluyor.Davutoğlu'nun Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da dinlenebileceği ihtimali üzerine yurt dışı ziyaretlerinde kalacağı otel de güvenlik ekibi tarafından düzenli olarak böcek aramasından geçiriliyor. ABD'nin Almanya Başbakanını bile dinlediği örneği dikkate alınarak, yurt dışındaki bütün görüşmeler ve telefon konuşmaları "dinleniyormuş gibi" yapılıyor. Bir süre önce MİT'in Suriye'ye gönderdiği TIR'lar sebebiyle Hükümet sıkıntıya girmişti. Bu TIR'ların durdurulmasında kanun nbsp;dışı dinlemelerin önemli rol oynadığı iddia edilmişti.
Buket GÜVEN/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...