Topbaş'tan müjde! Tapulu otopark geliyor

Topbaş'tan müjde! Tapulu otopark geliyor

GÜNDEM Haberleri

Park problemi konusunda bütün Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma başlatacaklarını belirten Kadir Topbaş, "Her sokağın katlı bir otoparkı olacak" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2013 Faaliyet Raporu'nu açıklamak üzere İBB Meclisi'nde kürsüye çıktı. İstanbul'da yaptıkları çalışmalardan söz eden Topbaş, otopark probleminin çözümü konusunda bütün Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Sokaklardaki park yoğunluğuna önlem için, öncelikle birkaç sokaktan başlayarak 200 metrekareden aşağı olmayacak yapıları satın alıp katlı otoparka dönüştüreceklerini söyleyen Topbaş, şöyle konuştu: "Sadece o sokaktakilere hizmet edecek bir sisteme doğru gitmek istiyoruz. Bunun bir model olacağına inanıyorum. Kat mülkiyet tapusu gibi araç otopark mülkiyet tapusu çıkararak, orada yaşayan insanlar bir maliyet karşılığında böylece otopark belgesi alacak."
DEV BÖLGE PARKI
Topbaş, Sarıyer'de bulunan toplam 1 milyon 200 bin metrekare yeşil alana sahip olan Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün bulunduğu alanın ise halka açık "Bölge Parkı" yapacaklarını söyledi. "Burada ilk kez size söylüyorum; dışarıda duyulmadan meclis üyelerinin duymasını isterim" diyerek, aldıkları yeni kararı açıklayan Topbaş, "O alanda bölge parkı çalışmasına başlıyoruz. İmara değil, halka açılacak. Halkın buluştuğu bir alan olacak" diye konuştu.
METROBÜS HATTINA METRO nbsp;
Metrobüsün artık kapasitesinin çok çok üstünde çalıştığını belirten Topbaş, aynı hat üzerinde metro yapılmasının planlandığını söyledi. Topbaş, "Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımızla konuştuğumuz, üzerinde durduğumuz bir proje var. Onun da metro haline dönüştürülmesine bakanlığımızla karar verdik" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...