Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman'da halka hitap etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman'da halka hitap etti

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dağlardaki kamplarda Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar. Bunları çok iyi tanımamız, çok iyi bilmemiz gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Birileri çıkmış diyor ki 'Biz gelince Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracağız'. Hale bak. Diyanet'i kaldıracaklar. Neden? Çünkü bunların dinle işi yok. İşte bakıyoruz. Kaldıracağız dedikleri Diyanet, şu anda 'Qur'an-ı Piroz Kurdi' adıyla Kürtçe Kur'an mealini yayınladı. Bütün bunlarla beraber biz adımlarımızı atmaya devam edeceğiz." dedi.

##tgvideo##

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Dağlardaki kamplarda, işte elimize geçen belgeler, bunlar Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar. Bunları çok iyi tanımamız, çok iyi bilmemiz gerekiyor ve bunları da benim Kürt kardeşlerime iyi anlatmamız gerekiyor.Çözüm sürecini sadece belirli bir bölgeyle, kesimle sınırlandırmak her şeyden önce Kürt kardeşlerime haksızlıktır. Çözüm sürecini sadece Kürt sorunu parantezinde tutmak isteyenlerin dertleri başka. Kürt kardeşlerimin hakkını, hukukunu savunmanın, sorunlarını çözmenin peşinde değiller. Bu mesele üzerinden kendilerine inisiyatif alanı, istismar alanı oluşturmak istiyorlar. Çünkü tüm siyasi ikballerini buna borçlular. Geçmişte Kürt ifadesini yasaklayanlarla bugün aynı ifadeyi istismar edenlerin arasında, inanın bana göre hiçbir fark yok.

Diyorlar ki 'Kürtlerin temsilcisi biziz'. Hadi canım. Ben, 'Kürtlerin temsilcisiyiz' diyenleri şu anda arka sokaklarda görüyorum. Pislikten geçilmiyor. Eğer temsilciysen buraları temizle. Öyle mi? Kürt vatandaşıma hizmetkar ol.Çocuklara isim verilmesinden yerleşim yerlerinin adlarına kadar bu konuda artık tüm yasakçı uygulamaları ortadan kaldırdık. İşte bunun için ben bugün ülkemizde artık bir Kürt sorunu yoktur diyorum.Biz çözüm süreci konusunda samimiyiz. Bu sürecin mimarı bizzat şahsım. Bu sürece tüm vücudumu koydum. Şahsımı çözüm sürecini bitirmekle itham edenler, bugüne kadar sözlerini tutmayarak, bu sürece en çok zararı vermiş olanlardır. Çözüm süreci onların sayesinde değil, onlara rağmen bugünlere geldi.

"Bizim olduğumuz yerde o musluklardan kan değil berrak su akar"

Örgüte, örgüt güdümündeki partiye kalsa, işte Van'da bilboardlara bazı afişler asmışlar. Basın mensupları gördünüz değil mi? Bir musluk, musluktan ne akıyor? Kan akıyor. Şu hale bak. Siz bununla ne kastediyorsunuz? Kendilerini tanımlıyorlar. Çünkü onların olduğu yerde kan var. Bizim olduğumuz yerde o musluklardan kan değil, berrak su akar. Farkımız bu. Örgüte, örgüt güdümündeki partiye kalsa, Türkiye çoktan 1990'lı yılların karanlık günlerine geri dönmüştü.


Benim teklifim, Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra yeni anayasasını hazırlaması ve bununla birlikte başkanlık sistemine geçmesidir. Yeni Türkiye'nin inşası için yeni anayasa şart. Yeni anayasayla birlikte başkanlık sistemine geçmek de aynı şekilde artık bir zorunluluk haline geldi. Bu formül Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasının garantisidir.Bu ülkenin, bu milletin kazanımlarını kimseye yağmalatmayız. Yeni Türkiye'nin inşasının önünde kimse duramaz. Su akar yatağını bulur. Bu millet 1990'lı yılların karanlık günlerinden bugünkü Türkiye'ye giden yolu açtı. İnanıyorum ki 2023 Türkiye'sinin, yeni Türkiye'nin yolunu da aynı şekilde açacaktır."


Ben şimdi buraya geldim. Türkiye'nin cumhurbaşkanıyım. Yüzde 52 oyla ilk defa milletin seçtiği bir cumhurbaşkanı. Tabi kendime göre bir plan yaptım. Dedim ki 'Valiliği ziyaret ederim, belediyeyi de ziyaret ederim'. Fakat sağ olsun belediye başkanı havaalanına gelme nezaketini bile göstermedi. Şimdi havaalanına gelme nezaketini göstermeyen bir belediyeyi bir Cumhurbaşkanı olarak benim ziyaret etmem doğru mu? Dolayısıyla bunu bilmenizi istiyorum ki bunun istismarını yapmasınlar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...