Türk Kızılayı her yerde

Türk Kızılayı her yerde

GÜNDEM Haberleri

Türk Kızılayı, Gazze'de 127 yetim çocuğa nakdi yardımda bulundu. Türk Kızılayı'nın Kerkük, İdlib ve Katmandu'daki yardımları sürüyor.

Kızılayın Uluslararası Programlar Sorumlusu Gökhan Dudu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazzeli 127 yetim çocuğa 7 bin dolarlık nakdi yardım dağıttıklarını belirtti. Dudu, gelecek 3 ay boyunca nakdi yardımların dağıtımına devam edileceğini kaydetti. Kızılayın yardımlarının Gazze Şeridi'ndeki tek yetimhane olan Emel Yetimhanesinde kalan çocuklara yapıldığını aktaran Dudu, "Yetimlere yardımda bulunmak bizim görevimiz. Çocukların yüzünü güldürebildiğimiz ve onlara yanlarında olduğumuzu hissettirebildiğimiz için gerçekten çok mutluyuz" dedi. Filistin Sosyal İşler Bakanlığının verilerine göre, Gazze'de yaklaşık 20 bin yetim çocuk bulunuyor.
TÜRKMEN AİLELERE YARDIM
Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek'in başkanlık ettiği ekip, DAİŞ şiddetinin evlerinden ettiği Türkmen sığınmacılara içinde şeker, çay, makarna, bakliyat, reçel, zeytin, sıvı yağ ve salça bulunan gıda kolilerini dağıttı. Mintez Şimşek, nbsp;yaptığı açıklamada Irak'ın birçok bölgesinde çatışma mağduru ailelere insani yardım malzemelerini ulaştırdıklarını belirterek, "Türkmen ve muhacir kardeşlerimizin olduğu her yere ulaştık. Dün Vasit'teydim, önceki gün arkadaşlarım Küfe'deydi. Daha önce Basra'daydık. Tüm kardeşlerimize ihtiyaç duydukları malzemeleri teslim ettik" dedi.
TÜRK KIZILAYI NEPAL'DE
Nepal'deki şiddetli depremin ardından bölgeye gelen Türk Kızılayı ekibi yardım çalışmalarını sürdürüyor. Türk Kızılayı 56 m2 lik iki adet genel maksatlı çadırı başkent Katmandu'nun Sankstapur bölgesindeki yetersiz çadırlarda kalan Nepalliler için kurdu. Daha sonra aynı bölgede kalan halka temiz içme suyu dağıtıldı.
SAVAŞTAN KAÇAN SURİYELİLER'E YARDIMLAR SÜRÜYOR
Suriye'nin İdlib kentinde çatışmaların şiddetlenmesiyle birlikte Türkiye sınırına doğru göç artış gösterdi. Sınıra yakın Atme kampına sığınan Suriyelilere Türk Kızılayı'nın yardımları da arttı. Katil Esad rejimine bağlı birliklerin İdlib'i ele geçirmesinden sonra kırsal bölgelere kaçan halka dağıtılmak üzere ilk etapta 7 tır yardım malzemesi gönderen, kaçış nedeniyle aç ve susuz kalan Suriyelilerin imdadına yetişen Türk Kızılayı, kısa sürede bölgeye 80 tırlık yardım yapmış oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...