Ergenekon davasında Çevik Bir'e takipsizlik!

Ergenekon davasında Çevik Bir'e takipsizlik!

GÜNDEM Haberleri

Emekli Orgeneral Çevik Bir ve Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın da aralarında bulunduğu "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yürütülen soruşturma kapandı

Ergenekon dosyası kapsamında, emekli Orgeneral Çevik Bir ve Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın da aralarında bulunduğu 8 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yürütülen soruşturma kapandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Bir ve Özdağ'ın yanı sıra Abdülkadir Erdil, İffet Ok, İsmet Tuncer, Mehmet Emin Kunt, Müjdat Kerimcan Kamal ve Saime Nazan Moroğlu hakkında takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararında, şüpheliler hakkında yapılan dinleme ve teknik takip işlemlerinde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı vurgulandı. Çevik Bir hakkında, Ergenekon davası sanıklarından ele geçirilen belgelerin de incelendiği vurgulanan kararda, bu belgelerin 28 Şubat süreciyle ilgili olduğu ve şüpheli Çevik Bir'in de Ankara'da açılan davada yargılandığı hatırlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...