Davutoğlu: HDP'nin saldırısı ortak değerlerimize

Davutoğlu: HDP'nin saldırısı ortak değerlerimize

GÜNDEM Haberleri

Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Muş ve Ağrı'daydı.

Sahneye Ayna grubunun seslendirdiği "Davutoğlu Ahmet Hoca" şarkısının Kürtçe versiyonu eşliğinde çıkan Davutoğlu, vatandaşları "Başımızın gözümüzün üstünde yeriniz var" anlamına gelen "Ser seran ser çavan" sözleriyle selamladı. Konuşmasında çözüm sürecine özel vurgu yapan Başbakan, HDP'ye de sert sözlerle yüklendi. Kürtçe'nin önündeki engelleri AK Parti'nin kaldırdığını, boşaltılan köylere AK Parti sayesinde dönüldüğünü vurgulayan Başbakan Davutoğlu, özetle şu mesajları verdi: "HDP bir yol ayrımındadır, ya terör dilini kullanacaklar-ki 6-7 Ekim'de kullandılar- ya da barış dilini kullanacaklar. Barış içinde görüşlerini ifade edeceklerse dağdan inip her yerde barışı konuşsunlar, görüşlerini ifade etsinler ama silaha ve baskıya yönelirlerse buna ne biz ne de bu millet izin verir.
HDP çıktı, bütünüyle İslam dünyasının medarı iftiharı Kürt kardeşlerimizi dininden imanından koparmak için Kürt ulusalcılığı yapıyor. Din kardeşliği üzerinden ihdas edilen birliğin bozulmasına izin vermeyiz. Diyanet'le uğraşıyorlar. Malazgirt'ten gelen birliği yıkmak istiyorlar. HDP'nin de CHP'nin de zihniyeti aynı, milleti tarihinden koparmak istiyor. Milleti aziz kılan ortak değerlere yabancılaştırmak istiyorlar. İnadına kardeşlik diyecek miyiz? 12 Eylül zihniyeti ne kadar yanlışsa HDP'nin zihniyeti de aynı ölçüde yanlış, baskı temellidir.
Kudüsü Yahudilere verenler sizleri temsil edebilir mi? Aynen CHP zihniyeti gibi halka baskı uygulayanlar demokrasiyi bu ülkeye getirebilirler mi, halka baskı yapanlar özgürlükten bahsedebilir mi? Geliyorlar Doğu'da baskı uyguluyorlar. Siirt'te, Van'da adaylarımıza saldırdılar. Kim şiddet dilini kullanıyorsa, onlara karşı duralım. Kobani'de dökülen her Kürt kanı bizim kanımızdır. Öldürülen her Kürt kardeşimiz Bayırbucak'taki Türkmen kardeşim gibi benim kardeşimdir."


"Ahmedi Hani Havalimanı" nbsp;
Ağrı'da partisinin seçim mitinginin yanı sıra, havalimanı terminalinin açılışını yapan Başbakan Davutoğlu'nun bir de sürprizi vardı. "Bir müjde vereyim istiyorum" diyen Başbakan, Ağrı Havalimanı'na Kürt edebiyatçı ve tarihçi Ahmedi Hani'nin adının verileceğini ilan etti. nbsp;




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...