Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gürsu Belediye Başkanı Yıldız son yolculuğuna uğurlandı

Gürsu Belediye Başkanı Yıldız son yolculuğuna uğurlandı

GÜNDEM Haberleri

Makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Yıldız'ın naaşı, belediye önünde yapılan törenin ardından, toprağa verildi.

eçen 20 Mayıs'ta Gürsu İlçesi'nde Belediye binasının makam katında zabıta memuru F.B. tarafından tabancayla vurulan, tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren nbsp; Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız için bugün Belediye binası önünde tören düzenlendi. Törene, Yıldız'ın babası Ahmet Yıldız, oğlu Ahmet Talha Yıldız, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, ilçe belediye başkanları, belediye personeli ve Gürsulular katıldı.
nbsp;
Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yıldız'ın ailesine, sevenlerine ve Gürsu halkına başsağlığı dileyerek, "Sevgili kardeşimizi bugün bütün dostlarıyla, sevenleriyle, Gürsu halkıyla birlikte Rabbimize emanet ediyoruz. Cenab-ı Hak rahmet etsin. Cennetine koysun. İnşallah hepimizi cennetinde buluştursun" dedi.
nbsp;
Herkesin Cüneyt Yıldız için dua okuduğunu, rahmet dilediğini söyleyen Arınç, "Böyle güzel veda, ölümle vuslata ermek, Allah hepimize nasip etsin. 40 yaşındaydı, enerji doluydu, çalışkandı, iyi bir mümindi, dindardı, ailesiyle güzel bir hayat yaşıyordu" diye konuştu. Cüneyt Yıldız'ın her zaman güler yüzlü bir insan olduğunu anlatan Arınç, sözlerine şöyle devam etti:
nbsp;
"Hiçkimse hakkında kötü konuşmuyordu. Hiçbir olumsuzluğu bize anlatmıyordu. Onu çok sevmiştik. İnanın pek çok insanlarla tanışmışımdır. Pek çok insanları olumlu olumsuz tanımışımdır. Cüneyt bey örnek bir insandı. Hayata hep pozitif, olumlu bakıyordu. Kendisini eleştiren, belki oy vermeyen, belki desteklemeyen hiç kimse hakkında bir kelime olumsuz söz bile söylemiyordu. Herkesi çok seviyordu. Bugün burada bir siyasi parti çatısı altında toplanmadık. Biz iyi bir mümin olan Cüneyt Yıldız'ı ellerimizle tabutundan tutarak Hakka tevdi etmek üzere buraya geldik. Hepimiz bu acıyı yaşamışızdır. Hayat böylesine insanın karşısına cilvelerle çıkar. Ben 80- 85 yaşına gelmiş, ölmek için dua eden insanlar hatırlarım. Acıları çok fazladır. Hayat çekilmez hale gelmiştir. Allah ona ömür verir ve bu acılarla yaşamaya devam eder. Bir bakarsınız 10 yaşında çocuğunuzu, 17 yaşında evladınızı, 40 yaşında gelecek vaat eden bir dostunuzu kaybedebilirsiniz. Bunlar Cenab-ı Hakkın takdirinde olan işlerdir. Biz bu takdirlere her zaman rıza gösterdik. Takdir-i İlahi'nin önüne geçmek mümkün değil. Hayatı veren de O'dur, alan da O'dur. İnşallah hepimize hüsnü şehadetler nasip nbsp; etsin. İnşallah akıbetimizi, hayreylesin. Ölüm her yerde her zaman karşımıza gelebilir. Hep hazırlıklı olmalıyız. İhmal ettiğimiz şeylerden birisi de kendimizi nefsim için söylüyorum ahirete hazırlamamaktır. İnanıyorum ki o bir şehittir. Milleti için çalışırken, milleti için dua ederken, bir hainin, bir alçağın, bir zalimin, bir katilin eliyle şehitlik rütbesini Rabbim ona nasip etti."

nbsp;Gürsu Belediye Başkanı Yıldız son yolculuğuna uğurlandı

MÜFTÜ, AĞLADI, AĞLATTI
nbsp;
Arınç'ın konuşmasının ardından dua okumak üzere kürsüye çıkan Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, önce "Gariplerin, Suriyeli muhacirlerin babası" diyerek Başkan Yıldız'ı anlattı, ardından dua okuttu. Bu sırada duygulanan Müftü Prof. Dr. Ay, gözyaşlarını tutamadı. Müftü Prof. Dr. Ay, gözyaşları içinde duasını sürdürürken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve yanındaki Gürsulular da duygulanıp gözyaşlarını tutamadı. Cüneyt Yıldız'ın babası Ahmet Yıldız ve oğlu Ahmet Talha Yıldız da nbsp; tören süresince gözyaşı döktü.
nbsp;
Başkan Yıldız'ın cenazesi, okunan duanın ardından Merkez Camii'ne götürüldü. Aşırı kalabalık nedeniyle öğlen ezanı beklenmeden cenaze namazı kılınan Yıldız'ın cenazesi Gürsu İlçe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...