AK Parti hassas; ilkelerden taviz yok

AK Parti hassas; ilkelerden taviz yok

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'de CHP ve MHP'nin şartları masaya yatırıldı: 'Hukukun üstünlüğü', 'yolsuzlukla mücadele', 'üniter yapı' gibi ilkeleri yıllardır savunuyoruz…

İsmail Sonsuz ANKARA nbsp;
AK Parti, 'koalisyon' trafiğine sıkı hazırlanıyor. CHP ve MHP'nin seçim bildirgelerini mercek altına alan AK Partili kurmayların kilit noktalar üzerinde yaptığı çalışmadan çarpıcı sonuçlar çıkıyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği 14 hassasiyet ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıkladığı 3 şarta ilişkin AK Parti'nin yaklaşımı net. Bu beklentilerden bazılarının zaten AK Parti'nin savunduğu ve uygulayageldiği ilkeler olduğu vurgulanıyor. Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı; 'Hukukun üstünlüğü, güçler ayrılığı, Siyasi Ahlak Yasası çıkarılması, taşeron uygulamasıyla ilgili düzenleme, yasaklarla mücadele, yolsuzlukla mücadele, Anayasa değişikliği' gibi unsurların zaten AK Parti'nin program ve belgelerinde olan ilkeler olduğu vurgulanıyor. MHP'nin 'üniter yapı' hassasiyeti AK Parti'nin altını çizdiği konulardan biri olarak görülüyor. Çözüm sürecinin ise 'terör örgütüyle pazarlık' değil, 'toplum kesimlerinin sorunlarının çözümü' anlamına geldiği vurgulanıyor. Yapılacak görüşmelerde bu hususun altı çizilecek.
Buna karşın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkileri ve Meclis'in 4 eski bakanla ilgili kararına ilişkin gelecek talepler konusunda AK Parti net bir tutum takınacak.
Öte yandan, AK Parti'nin etkili isimlerinden Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik'ten çarpıcı koalisyon yorumları geldi. Meclis Başkanı seçimlerindeki tavrının koalisyon için MHP ile AK Parti'yi yakınlaştırdığı iddialarına da katılmadığını belirten Çelik, "MHP dünkü yaklaşımıyla CHP ve HDP bloğundan koptuğunu söylerseniz doğrudur ama AK Parti'ye yaklaştığını söylemek doğru olmaz" diye konuştu. Çelik ayrıca, erken seçim yapılması durumunda AK Parti'deki '3 dönem' kuralının da kalkacağını ifade etti. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...