PKK korucuları tehdit etti

PKK korucuları tehdit etti

GÜNDEM Haberleri

Korucular tehdit eden bildiride, "Siz düşmanı korurken sizi köylerinizde kim koruyacak? Sizleri hedef almaktan kaçınmayacağımızı bilmelisiniz" denildi.

Terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG tarafından koruculara yönelik hazırlanan bildiride, "Silvan Barajı ve yeni kalekolların yapımına hiçbir şekilde izin vermeyeceğimizi biliyorsunuz. Siz düşmanı korurken sizi köylerinizde kim koruyacak? Sizleri hedef almaktan kaçınmayacağımızı bilmelisiniz" tehdidinde bulunuldu.

Terör örgütü, Silvan ilçesinde işyerleri ve evlerin önü ile sokaklara nbsp;bırakılan nbsp;bildiriyle korucuları tehdit etti.

"HPG" imzalı, "Baraj, karakol güvenliği, nöbet kulübeleri ve nbsp;operasyonlarda görev alan tüm koruculara" sözleriyle başlayan bildiride, şu nbsp;tehditler yer aldı:


"Tüm uyarılarımıza rağmen düşmanla aynı mevzide nöbet tutmanız, yol nbsp;kontrollerine çıkmanız ve operasyonlara öncülük etmeniz bu uyarılarımızı dikkate nbsp;almadığınızı göstermektedir. Silvan Barajı ve yeni kalekolların yapımına hiçbir nbsp;şekilde izin vermeyeceğimizi sizler de çok iyi biliyorsunuz. Bu tür girişimler nbsp;sürecin ruhuna aykırı olduğundan hedef aldığımızı ve alacağımızı bilmelisiniz. nbsp;Köylerinizi korumakla görevlendirilmişsiniz. Siz mevzilerde, yol kontrollerinde nbsp;ve operasyonlarda düşmanı korurken sizi köylerinizde kim koruyacak? Bu anlamda nbsp;sizleri hedef almaktan kaçınmayacağımızı ve sizi bir daha uyarmayacağımızı nbsp;bilmelisiniz."

PKK korucuları tehdit etti


Terör örgütü, Silvan Projesi'nden rahatsız


Diyarbakır'da, tamamlandığında 200 bin kişiye istihdam sağlayacak, 2,5 nbsp;milyon dönüm araziyi suyla buluşturacak Silvan Projesi'nden büyük rahatsızlık nbsp;duyan terör örgütü mensupları, bu kapsamdaki barajların yapımını engellemeye nbsp;çalışıyor.


Barajların su tutmasıyla geçiş güzergahlarıyla kırsalda kullandıkları nbsp;mağara ve sığınakların su altında kalacak olmasından da endişelenen teröristler, nbsp;sık sık baraj inşaatlarına yönelik saldırılar gerçekleştiriyor, korucu nbsp;noktalarına saldırılar düzenliyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...