Suriye sınırına güvenlik hattı

Suriye sınırına güvenlik hattı

GÜNDEM Haberleri

910 kilometrelik Suriye sınırında PKK ve IŞİD'çi teröristlerin geçişlerini önlemek için Fiziki Entegre Güvenlik Sistemi kurulacak.

Bakanlar Kurulu dün toplandı. Ağırlıklı olarak Güneydoğu illerinde son dönemde yaşanan terör eylemlerinin ele alındığı toplantıyla ilgili açıklamalar Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'tan geldi. Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Arınç, özetle şunları söyledi:
Suriye sınırında, öncelikle 152 ve 40 kilometrelik stratejik öneme sahip iki bölgeye, nbsp;teknolojik araçlarla donatılmış Fiziki Entegre Güvenlik Sistemi oluşturulacak. Bu duvar biçiminde olmayacak. Projeleri hazır. Teröristlerin ve kaçakçıların geçişleri önlenecek.
(DAEŞ'e karşı Türkiye Hükümeti yeterli mücadeleyi yapmıyor) algısı üzerinden propaganda amaçlı, fevkalade etkili bir kampanya yürütülmektedir. Bu alçakça bir yalandır. DAEŞ, Türkiye'nin lanetlediği bir terör örgütüdür. Ülkemiz terörün her türüyle olduğu gibi bu terör örgütüyle de mücadele etmeye kararlıdır.
1 Ocak 2015'ten bu yana 600'e yakın kişi DAEŞ bağlantılı olabilecekleri şüphesiyle gözaltına alınmıştır. Bunlardan 102'si tutuklanmıştır.
Biz hükümet olarak TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasında bir fayda görmüyoruz. Çünkü partiler arasında öylesine büyük tartışmalar yaşanabilir ki iş mecrasından sapar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...