Ceylanpınar saldırısıyla ilgili 6 kişi gözaltında

Ceylanpınar saldırısıyla ilgili 6 kişi gözaltında

GÜNDEM Haberleri

2 polisi katleden teröristler, salı gecesi Rasulayn'dan Ceylanpınar'a geldi; hain saldırıyı gerçekleştirdikten sonra aynı şekilde Suriye'ye kaçtı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde PKK'lıların 2 polis memurunu evlerinde uyurken şehit etmesinin ardından başlatılan operasyonda, teröristlerle bağlantılı 6 kişi yakalandı. Saldırı sonrası hareket geçen terör uzmanı ekipler, ilçedeki tüm kameraların son 48 saatlik kayıtlarını taradı. Görüntüler 200 polis memuru tarafından saniye saniye izlendi. Soruşturmaya katılan başka bir ekip ise, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan olay günü ve öncesinde saldırının gerçekleştiği bölgedeki telefon görüşmelerine ilişkin kayıtları aldı. Telefon kayıtlarından, Bahçelievler Mahallesi'nde oturmayan ancak olay anında telefon sinyali ile bölgede olduğu belirlenen bazı kişiler tespit edildi. Naci Y., Hasan A. ve Sedat A. isimli şahısların PKK ile bağlantısı ortaya çıkarıldı. İstihbarat birimleri, söz konusu şahısların aynı zamanda son 2 yıldır PYD'ye eleman kazandırma faaliyetinde bulunduğu bilgisine de ulaştı. Ceylanpınar ilçe merkezindeki adreslere yapılan baskında yakalanan 3 şüphelinin teröristleri sınırdan geçirip katliam evine götürdüğü ileri sürüldü. Polisleri şehit eden 4 PKK'lının da salı gecesi Rasulayn'dan geçirilerek Ceylanpınar'a getirildiği ve hain saldırıyı gerçekleştirdikten sonra aynı şekilde Suriye'ye geçişlerinin sağlandığı belirlendi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında HDP Ceylanpınar ilçe yöneticilerinden Abdulkadir O. da var. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...