'Barış yürüyüşü'ne valilikten izin çıkmadı, çünkü...

'Barış yürüyüşü'ne valilikten izin çıkmadı, çünkü...

GÜNDEM Haberleri

Siyasi partiler, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri tarafından Beyoğlu'ndan Aksaray'a yapılmak istenen yürüyüşe izin çıkmadı.

HDP'nin başı çektiği siyasi partiler, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri tarafından Beyoğlu'ndan Aksaray'a yapılmak istenen "Büyük Barış Yürüyüşü"ne İstanbul Valiliği'nden izin çıkmadı.Valilik kendilerine ulaşan dilekçe talebini değerlendirerek Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre belirlenen usullere uyulmadığını tespit etti. Açıklamayapan valilik, yürüyüş çağrısı yapılan Tepebaşı ile Aksaray Metro Meydanı arasının 2015 yılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri alanları içerisinde yer almadığını vurguladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen terör olayları nedeniyle provokatif eylemlere mahal verilebileceğinden, ilimizde başta eyleme katılacak vatandaşlarımızın güvenliği olmak üzere halkımızın güvenliğinin tehlikeye düşmemesi, kamu güvenliği ve esenliğinin bozulmaması, bölgedeki yoğun trafik seyrinin engellenerek vatandaşlarımızın karşı karşıya kalacağı mağduriyetlerin önlenmesi gerekçeleriyle talep uygun görülmemiştir. Değişik gerekçeler bahane edilerek, yasaların müsaade etmediği alanlarda kanun dışı gösteri ve toplantılara katılma yönünde yapılan çağrılara halkımızın bundan önce olduğu gibi bundan sonra da itibar etmeyeceğine inanıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...