Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kütahya Valiliği'nden 'cami kapatıldı' iddiasına cevap

Kütahya Valiliği'nden 'cami kapatıldı' iddiasına cevap

GÜNDEM Haberleri

Kütahya Valiliği: "Müstakil bir caminin mühürlenmesi söz konusu olmayıp, burası, 6 katlı yurt binasının bütünlüğü içinde yer alan bir bölümüdür"

Kütahya Valiliği, kentte bir caminin kapatıldığı iddialarına ilişkin, "Müstakil bir caminin mühürlenmesi söz konusu olmayıp, burası, 6 katlı yurt binasının bütünlüğü içinde yer alan bir bölümüdür" açıklamasında bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ihbar üzerine Kütahya Belediyesince gerçekleştirilen araştırmada, Özel Hisar Öğrenci Yurdunun kaçak statüde olduğunun belirlendiği bildirildi.

Bir kısmı belediyeye ait arsada herhangi izin alınmadan inşaat yapıldığının tespiti üzerine, 6 Temmuz'da mühürleme işlemi gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kaçak yapının arsasının bir kısmı da Kütahya Belediyesine ait olup, belediyeden izin almadan inşaat yapılmıştır. Tapu kaydında 'kargir bina' olarak belirtilen ve imara aykırı yapıldığının tespitiyle mühürlenen binaya girmenin mümkün olmaması nedeniyle, camiye de giriş mümkün değildir. Bu nedenle 22 Temmuz'da caminin ibadete kapatılması üzerine, görevli imam, aynı tarihte Merkez Fatih Camisi'ne geçici görevlendirilmiştir."

Yurdun müstakil camisinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Cami olarak kullanılan yer 170 metrekare olup, yurdun giriş katının bir bölümünde yurt idari kısmıyla birlikte yer almaktadır. Dolayısıyla müstakil bir caminin mühürlenmesi söz konusu olmayıp, burası, 6 katlı yurt binasının bütünlüğü içinde yer alan bir bölümüdür" bilgisi verildi.

Bölümün 1979'da cami olarak kullanılmaya başlandığına ve buraya 1985'te resmi imam kadrosu verildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Buraya 1986'da da müftülükçe imam ataması yapılmıştır. Kütahya Belediyesinin 6 Temmuz 2015'teki yapı tatil zaptı tutanağına göre, 496,5 metrekare zemine kurulu, bodrum artı zemin artı 4 kat olmak üzere toplam 6 katlı olan ve 1981'de Akyazılı Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı adına özel öğrenci yurdu olarak ruhsatı bulanan bu yurt binasının işletmesi, 1997'de Özel Hisar Eğitim-Öğretim Yurt Hizmetleri ve Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine devredilmiştir.

Yurt hakkında valiliğimizce yasal süreç başlatılmış olup, Milli Eğitim maarif müfettişlerince inceleme ve denetim devam etmektedir. Yurdun bir kısmında faaliyet gösteren cami, minaresi olmayan bir yapıdır. Akyazılı Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı kendilerine ait arsa hissesini Diyanet İşleri Başkanlığına devrettiğinde, valiliğimizce yeni cami yaptırılacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...