Can Dündar'a hapis yolu göründü

Can Dündar'a hapis yolu göründü

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Adliyesi'nde şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın odasında çekilmiş fotoğrafların yayınlanmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı...

Savcılık, 9 gazeteden 18 gazeteci hakkında 'terör örgütü propagandası yapma" suçlamasıyla iddianame düzenledi. Arlarından Can Dündar'ın da bulunduğu gazetecilerin 7'şer buçuk yıla kadar hapsi isteniyor. İddianame mahkemeye gönderildi.

İddianame incelenmek üzere mahkemeye gönderildi. İddianamede, 29 Mart 2015'te Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKP/C'li teröristler tarafından odasında rehin alındığı, ve hunharca şehit edildiği, şehit edilmeden önceki fotoğrafların sosyal paylaşım sitelerinde propaganda amaçlı paylaşıldığı belirtildi.

İddianamede, bu fotoğrafların söz konusu gazetelerin 1 Nisan 2015 tarihli nüshalarında yayımlandığı, bu nedenle sorumlulara nbsp;re'sen soruşturma başlatıldığı anlatıldı. Şüphelilerin soruşturma kapsamında verdiği ifadelerde hakklarındaki suçlamaları reddettikleri belirtildi. Savcı Mehmet Selim Kiraz geçtiğimiz Mart ayında, adliyedeki odasında rehin alınmış ve şehit edilmişti.

CAN DÜNDAR İÇİN İLK DEĞİL!

Hakkında soruşturma başlatılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Diyarbakır'daki patlamanın ardından tepki çeken bir twit attı.

Hakkında soruşturma başlatılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, HDP'nin Diyarbakır mitingi öncesi meydana gelen patlama sonrası Twitter'dan, "Geçmiş olsun Diyarbakır! Umarım cevabın yine aynı sağduyuda ve aynı netlikte olur: 'Seni Başkan yaptırmayacağız!" şeklinde skandal ifadeler kullandı. Patlama olayıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ilişkilendirerek takipçilerinin de tepkisini toplayan Dündar'ın bu twiti sosyal medyada "provokatörlük" olarak değerlendirildi.

Can Dündar'a hapis yolu göründü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...