Tayland'daki Uthit Camii'nin restorasyonu tamamlandı

/ Kaynak: AA
Tayland'daki Uthit Camii'nin restorasyonu tamamlandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tayland'ın başkenti Bangkok'taki Uthit Camisi'nin restorasyonunu tamamladı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, giriş kapısının üzerinde Sultan 2. Abdülhamid'in gönderdiği Osmanlı devlet arması bulunan Bang Uthit Camisi'ndeki yenileme çalışmalarının sona erdiği bildirildi. Açıklamada, Taylandlı Müslümanların hilafete bağlılıklarını ifade etmek için caminin giriş kapısının üzerine işlediği Osmanlı Devlet armasının da altın varakla kaplanarak, koruma altına alındığı belirtildi. Cami ve külliyesinin Bangkok'ta yüz yılı aşkın süredir hizmet verdiği, mutfağında pişirilen yemeklerin her gün ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldığı ve medresesinde dini eğitim verildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca tamamlanması 4 ay süren restorasyon çalışmasında, mihrap, minber ve kürsünün Türkiye'den giden mermerlerle yeniden yapıldığı, ayrıca camiye asma kat inşa edilerek kadınlar için namaz kılma yeri oluşturulduğu, restorasyon kapsamında, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin izleri camiye kalıcı olarak işlenmesi için minaresi olmayan camiye Selçuklu tarzı bir de minare yapıldığı bilgisine yer verildi.
MOLDOVALI POLİSLERE EĞİTİM
Öte yandan TİKA, "Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi" kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Moldovalı polislere eğitim programı düzenledi. Başkent Kişinev'deki Fulger çevik gücü tesisinde verilen "Toplumsal Eylem ve Etkinliklerde Güvenlik Yönetimi" eğitim programının ardından Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal, Moldova İçişleri Bakan Yardımcısı Oleg Babin'in yanı sıra Moldova Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ve Fulger çevik gücü personelinin de katıldığı sertifika töreni düzenlendi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...