Belediyeler desteği kesmeli

Belediyeler desteği kesmeli

GÜNDEM Haberleri

HDP'li belediyeler kamu imkânlarını kullanarak terör örgütü PKK'nın karargâhı gibi çalışıyor; gerektiğinde işsiz PKK'lıların iş kapısı oluyor.

Hendek kazarak özerklik ilan ettiğini açıklayan PKK'ya en büyük destek HDP ve DBP tarafından sağlanıyor. İller Bankası'ndan aldığı ödenekle oluşturulan kamu imkânlarını PKK'nın emrine sunan DBP'li belediyeler, örgüte eleman kazandırmaktan mali destek sağlamaya kadar çok sayıda PKK faaliyetinin içinde yer alıyor. Emniyet raporlarına göre, kazılan hendekler belediyeye ait araçlarla yapılıyor. Önemli iddialardan biri de 8 şehit verdiğimiz Siirt'teki hain saldırıda HDP'li belediyelerin parmağının olması... PKK'lıların yollar, köprüler gibi kritik noktalara yerleştirdiği patlayıcıların HDP'li belediyeler tarafından üzerinin asfaltlandığını kaydediliyor.
Araçlarının asılsız ihbarla veya rutin çalışmalar esnasında gasbedildiğini öne süren belediye yetkililerinin güvenlik güçlerine herhangi bir ihbarda bulunmaması ise dikkati çekiyor. Geçtiğimiz günlerde hendek kazan teröristlere yardım ettiği belirlenen 3 belediye personeli tutuklanmıştı. Yapılan operasyonlarda belediye araçlarının sadece hendek kazmada değil, bomba yapımı için de yardım ettiği ortaya çıktı. Güvenlik güçleri 14 Ağustos'ta Van Büyükşehir Belediyesine ait bir kamyon içerisinde 2 terörist, 100 kilo amonyum nitrat ile 26 patlayıcı yapımında kullanılan fitil ele geçirmişti. nbsp;
İstihbarat raporlarına yansıyan bir diğer ayrıntı ise PKK'lıların HDP'li belediyeler tarafından istihdam edilmesi... Son günlerde HDP'li bir büyükşehir belediyesinin işe aldığı üç kişi, Dağlıca'da 12 askerimizin şehit edildiği saldırıya karışan teröristler. Yine işe alınanlardan 6 tanesi ise Çukurca'da düzenlenen kalleş saldırıya katılmış... Geçtiğimiz günlerde polisin yaralı olarak ele geçirdiği Nevas Sakcak'ın İdil Belediyesinde çalıştığı ortaya çıktı.
HDP'li vekiller operasyonlarda öldürülen PKK'lıların cenazelerinde de hep ön saflarda yer aldı. Polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar'ı şehit eden teröristlerin cenazesine katılan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan burada yaptığı konuşmada, "Her toprağa verdiğimiz şehit, bizim için bir yemin, bir ant oldu. Şehitlerimize layık olacağız" demişti.
HDP'liler PKK'lıların cenazelerine katılmanın yanında tüm belediye imkânlarını da seferber etti. Siirt'te terörist cesetleri HDP'li belediyenin aracıyla taşındı.
KCK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan, 27 Temmuz'da yaptığı açıklamada, "Köy köy, kasaba kasaba, demokratik özerkliği inşa ederek AKP'ye karşı koyalım" diyerek, özerklik çağrısında bulunmuştu. Bu çağrının ardından 2'si il (Şırnak ve Hakkari) ve 13'ü ilçe (Silopi, Cizre, Nusaybin, Yüksekova, Varto, Bulanık, Sur, Silvan, Edremit, Başkale, İpekyolu, Doğubayazıt, Hizan) olmak üzere 15 yerleşim biriminde DBP il ve ilçe teşkilatlarınca "sözde özerklik" ilan edilmişti. Bunun üzerine yapılan operasyonlarda aralarında Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu'nun da olduğu çok sayıdaki partili gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...