Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan seçim hükümeti için görevi aldı: İsimler belli

Başbakan seçim hükümeti için görevi aldı: İsimler belli

GÜNDEM Haberleri

Koalisyon için liderlere "Neredeyse yalvardım" diyen Davutoğlu, geçici kabinede bakanlık teklif edeceği vekilleri belirlediğini söyledi

Yücel KAYAOĞLU

3 dönemlik 8 bakan yeni kabinede yok

Seçim hükümeti için "bağımsız bakanlar" tartışmasının gölgesinde çalışmalara başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir yandan da AK Partili 11 isim için mesai yapıyor. Davutoğlu'nun geçici bakanlar kurulunda AK Parti'ye düşen üyeliklere mevcut bakanlardan atama yaparak yola devam edeceği belirtiliyor. Başbakan, hukukçu kurmayları ile yaptığı toplantıda mevcut kabinede yer alan üç dönemlik 8 bakanın geçici kabinede yer almasının Anayasaya aykırı olup olmayacağı masaya yatırıldı. Milletvekili sıfatı taşımadıkları için bu isimlerin partili bakan olamayacakları konusunda görüş birliğine varıldı. nbsp;

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay da, nbsp;kabinede 3 dönemlik 8 bakan olduğunu hatırlatarak, "Milletvekili olmayanlar, yani Ali Babacan gibi, benim gibi, Bülent Arınç konumunda olanlar bu kabine olmayacaklar" dedi. AK Parti kurmayları da iki aylık hükümet için yeni isimlerin kabineye girmesine gerek olmadığını belirtirken, "Devam eden işler var. Bu işlerin kesintiye uğramaması lazım. İki ay için yeni isim atanacağına mevcutlarla yola devam edilir" değerlendirmesini yapıyor.

Başbakanlık hariç AK Parti'nin 11 bakanlık kontenjanının Dışişleri, Aile ve Sosyal Politikalar, Tarım ve Gıda, Kalkınma, Maliye, Milli Eğitim, Sağlık, Enerji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları ile bir başbakan yardımcılığından oluşabileceği belirtiliyor. MHP ve CHP'ye düşen kontenjanlar için bürokratlardan atama yapılacağı, HDP'ye ise Kültür, Gençlik ve Spor ile yine MGK'da temsil kabiliyeti olmayan bir bakanlığın verileceği kaydediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...