Baykal 3 sayfalık mektupla bakanlığı reddetti

Baykal 3 sayfalık mektupla bakanlığı reddetti

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklif ettiği eski CHP Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal, cevabını dün verdi.

Başbakanlığa yazdığı 3 sayfalık mektupta görevi kabul etmediğini bildiren Baykal, şunları kaydetti: "7 Haziran seçimleri, tek başına yönetmeye alışmış siyaset adamlarının ezberini bozdu. Ancak siyasetçiler milli iradeye uymaktansa, milli iradeyi kendilerine uydurmayı tercih etti. Tekrar seçim, partilerin birbiriyle değil 7 Haziran sonucunu beğenmeyen partilerin milletle hesaplaması anlamına gelecektir. Meclis'te çoğunluğu kaybeden siyasi parti, bir kısmı milletvekili bile olmayan bakanlarıyla Türkiye'yi yönetti. Bu durum seçim hükümetiyle sürmeye devam edecektir. TBMM aylardır devre dışıdır. Aylarca da öyle kalacağı anlaşılmaktadır. Çok ağır insan ve vicdan bedelleri ödediğimiz böyle bir dönemde parlamentoyu yok sayarak onun meşruiyetine ihtiyaç duymadan ülkeyi yönetme anlayışı, demokrasi, hukuk ve anayasa duyarlılığı ile bağdaştırılamaz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...