Türkiye 4. nesil savaşa hazırlanıyor

Türkiye 4. nesil savaşa hazırlanıyor

GÜNDEM Haberleri

Savunma Teknolojileri Mühendislik Şirketi tarafından hazırlanan projeksiyon, gelecekte savaş teknolojilerinin farklı bir boyuta taşınacağını ortaya koydu.

Buket Güven ANKARA - Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na bağlı Savunma Teknolojileri Mühendislik Şirketi tarafından hazırlanan projeksiyon, yakın gelecekte savaş teknolojilerinin farklı bir boyuta taşınacağını ortaya koydu. Projeksiyonda; “4. Nesil Savaş” olarak tanımlanan sistemlerin yaklaşık 50 yıl içerisinde kullanılmaya başlanacağı vurgulandı. Buna göre; insanlığı bekleyen süreç şöyle: “Kendi kendini onarabilen, ısı ve benzeri şartlara kendini uyarlayabilen malzemeler üretilecek. Bu sayede hasar aldığında kendini onarabilen zırhlar, sürat ve irtifaya göre en uygun formu alabilen uçak kanatları geliştirilebilecek. 3 boyut teknolojisi savaş alanına da girecek. Sahaya kurulacak insansız fabrika konseptiyle ordular ileri harekât bölgelerinde ihtiyaç duydukları yedek parçaları hızla üretebilecek. Sanal gerçeklik gözlüğüyle arızalı aksam anında tespit edilebilecek. 24 saatten daha uzun sürelerde görev yapan insansız platformlar sıradanlaşacak. Füzeler hipersonik hıza çıkacak ve çok daha uzun mesafeleri kat edebilecek. Yaraların hızlı tedavisi söz konusu olabilecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...