120 aşiret liderlerinden barış çağrısı

120 aşiret liderlerinden barış çağrısı

GÜNDEM Haberleri

Silahlı örgüt mensuplarının şiddete son vermelerini, ivedilikle ülkemizi terk etmelerini istiyoruz. Süreçte devletimizin yanında yer almaya devam edeceğiz

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan 120 aşiret lideri ve kanaat önderi, Şırnak'ın Şenoba Beldesi'nde Babat Aşireti lideri Hazım Babat'ın evinde bir araya gelerek 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, 'barış' çağrısı yaptı. Aralarında Diyarbakır'dan Şeyhdoda Aşireti lideri Suna Kepoğlu Ataman, Muş'tan Bediri Aşireti, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş'in de bulunduğu aşiret liderlerini evinde ağırlayıp bir toplantı gerçekleştiren Hazım Babat, ülkenin ve bölgenin zor günler içinden geçtiğini belirterek şunları söyledi: “Yeniden başlayan çatışmalar, şehit haberleri, anaların dökülen gözyaşları hepimizin yüreğini yakıyor. Oysa geçmişte yaşadığımız tecrübe, silah ve şiddetle hiçbir yere varılamayacağını bize defalarca gösterdi. Çözüm süreciyle birlikte, 30 yıldır süren kardeş kavgasının önüne geçileceğine dair umutlarımız büyüdü. Bölgede hayat normalleşti, insanlarımız geleceğe güvenle bakmaya başladı. Birkaç ay öncesine kadar hepimizin büyük bir memnuniyetle karşıladığı bu demokratik ortamın ortadan kalkması için hiçbir haklı gerekçe yoktur. Yaşadığımız 30 yıllık tecrübe, silahın miadının dolduğunu hepimize öğretti.
7 Haziran sonrasında silahın yeniden devreye girmesinin makul bir izahı yoktur. Silahlı örgüt mensuplarının şiddete son vermelerini ve ivedilikle ülkemizi terk etmelerini istiyoruz. Bölgenin aile büyükleri olarak, çatışmanın sona ermesi ve çözüm sürecinin yeniden hayata geçirilmesi için gerekli katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz. Çatışma ortamından hiç kimsenin elde edeceği bir kazanç yoktur. Bölgemizin silaha değil, huzura, barışa ve sağduyuya ihtiyacı vardır. Biz, bu süreçte devletimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde bölgemizdeki barışın yeniden tesisi için her türlü gayret ve fedakârlığa hazır olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...