Şehit yakınları için seferberlik

Şehit yakınları için seferberlik

GÜNDEM Haberleri

Türkiye şehit yakınları için seferber oldu. Vatandaşın çabasına kurumlar da katıldı. Ö

Şehitlerinin yasını tutan Türkiye, yardım için de seferberlik ilan etti. Şehit ailelerine yardım için herkes karınca kararınca elini taşın altına koydu. Kimi para gönderdi, kimi kıyafet yardımı yaptı. Vatandaşın yardımlarına kurumlar da katıldı. Özel okullar, anaokulundan 12'nci sınıfa kadar şehit çocuklarının eğitimi üstlendiklerini açıkladı. Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) 500'den fazla özel öğretim kurumunda kanunun yüzde 3 kontemjan tanımasına rağmen tüm şehit çocuklarına kapılarını açtı.
ASKER VE POLİSE YÜZDE 50 İNDİRİM
Türk Hava Yolları (THY), asker ve polislere Kurban Bayramı süre- since yapacakları seyahatlerde yüzde 50 indirim uygulayacak. İndirim, 17 Eylül-4 Ekim'de seyahat edilmesi koşuluyla sağlanacak. THY ile Anadolu Jet markalarının, Ercan, Hopa ve tüm iç hat (code share seferleri hariç) seferlerinde yüzde 50 indirim yapılacak. Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis, TSK'da subay, astsubay, uzman çavuş, uzman onbaşı, sözleşmeli er ile erbaş, askerlik hizmetini yapan er ve erbaşlara; ayrıca eş ve çocuklarına yüzde 50 indirim uygulanacak.
500 MARKA ÇOCUKLARIN YANINDA
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), şehit yakınları için kampanya başlattı. Kampanyaya 150 BMD üyesine ait 500 markanın destek verdi. Takvim'de yer alan habere göre kampanya "Türkiye'nin Markaları Türkiye'nin Çocuklarıyla Beraber" sloganıyla başlatıldı. Dernek bağış toplamıyor. Bağış yapmak isteyenler, er ve erbaş şehitlerin ailelerine yardım yapan Mehmetçik Vakfı'na, rütbeli şehitlerin ailelerine yardım eden TSK Dayanışma Vakfı'na ve Emniyet Teşkilatı'nın vakfı TEYEV'e yönlendiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...