İç savaş heveslileri hüsrana uğradı!

İç savaş heveslileri hüsrana uğradı!

GÜNDEM Haberleri

Şehit acısını istismar ederek ülkeyi karıştırmak isteyen karanlık ellerin senaryolarını halkın sağduyusu alt etti

Terör örgütünün asker, polis, sivil demeden yaptığı katliamlar Türkiye'yi acıya boğdu. Toplumdaki gerilimi gören provokatörler fırsatı kaçırmadı. Türk-Kürt kavgasının fitili ateşlenmek istendi. Ancak zor günde bir defa daha kenetlenip, tahriklere cevap verdik. İşte o örnek davranışlardan bazıları: Ülkücüler, Bolu'da dükkânı yakılan Kürt esnaftan özür diledi. 

İYİ
Alperenler otobüslere yapılan saldırıları kınadı
İç savaş heveslileri hüsrana uğradı!
Alperenler: Otobüsleri taşlayanlar özel seçilmiş ajanlar. Şer odakları kardeşliğimizi bozamayacak.
Şehirler arası taşımacılık yapan otobüslere yapılan saldırıları kınayan İstanbul Alperen Ocakları üyesi bir grup,  Doğu ve Güneydoğu'ya gidecek yolcuları otogardan gül ve lokumla uğurladı. Otobüsleri taşlayanların olayları provoke etmek için özel seçilmiş ajanlar olduğunu söyleyen Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, “Taşra illerinde mevsimlik işçileri dövdüklerini gördük. Sokaklarda 'Kürtler Türklerin ebedi düşmanıdır' söylemlerini duymaya başladık. Müslüman Müslüman'ın kardeşidir diyoruz, şer odakları bunu bozamayacak”  dedi.
İç savaş heveslileri hüsrana uğradı!
ÜLKÜCÜLERDEN JEST
İş yerine saldırılan Kürt esnafa ziyaret
Bolu Ülkü Ocakları Başkanı: Hiçbir ülkücü ellerinde bira şişeleri, dillerinde tekbirlerle bozkurt işareti yapmaz!
Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Adem Evcil, Kürt kökenli bir esnafın iş yerinin camlarının kırılmasının ardından Doğu ve Güneydoğu kökenli esnafları ziyaret etti. “Her bozkurt işareti yapan ülkücü değildir” diyen Evcil şunları kaydetti: “Provokatörler meydanlarda cirit atmaktadırlar. Hiçbir ülkücü kardeşimiz ellerinde bira şişeleri, dillerinde tekbirlerle, araç camlarından sarkarak, bozkurt işareti yaparak, şuursuzca hareket etmez, edemez. Bizler İslam ahlak ve faziletini hayat tarzı edinmiş neferleriz.”
İç savaş heveslileri hüsrana uğradı!
MAHALLELİ PROVOKASYONLARDAN BIKTI
Bursa'da Kürt-Türk birlikte terörü lanetledi
Karşıt görüşlü grupların kavgalarından bıkan mahalleli “Türk Kürt kardeştir. Ayrım yapan kalleştir” sloganları attı
Bursa'da Kürt vatandaşların yoğun olarak yaşadığı ve son günlerde karşıt görüşlü gruplar arasında gerginliklerin yaşandığı Emek beldesinde faaliyet gösteren hemşehri dernekleri bir araya gelerek polis merkezine yürüdü. Birkaç gündür tartışmaların yaşandığı ve polisin biber gazı kullandığı mahalledeki yürüyüş Kürt ve Türk derneklerini bir araya getirdi. “Türk Kürt kardeştir. Ayrım yapan kalleştir” sloganları atan Kürt derneklerinin temsilcileri, “PKK, Kürt halkını temsil etmiyor, yapılan eylemlerden de en çok Kürtler mağdur oluyor” açıklaması yaptı.


KÖTÜ
PKK çorba içen polisleri taradı
1 SİVİL ÖLDÜ, 3 POLİS YARALANDI
İç savaş heveslileri hüsrana uğradı!
Saldırıda 3 polis yaralandı, 1 ay önce askerden dönen genç garson hayatını kaybetti.
PKK'lı hainler dün yine Diyarbakır'ı kana buladı. Polislerin gittiği bir çorbacıya silahlı saldırı düzenleyen teröristler 3'ü polis 5 kişiyi yaraladı. Ağır yaralanan garson Şeyhmus Sanır kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 22 yaşındaki garsonun bir ay önce askerden terhis olduğu kaydedildi. YDG-H üyesi teröristler ise Siirt'te kız istemeye giden ailenin araç konvoyuna ateş açtı. Olayda, biri damat adayı 2 kişi yaralandı. Araçtakilerin olay anında Kürtçe olarak, 'biz siviliz' demelerine rağmen saldırıdan kurtulamadıkları bildirildi.
İç savaş heveslileri hüsrana uğradı!
Polislere bombalı tuzak: 5 yaralı
PKK, rögara tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi, 5 polis yaralandı.
 Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı süren ilçesi Cizre'de PKK'lılar devriye görevi yapan güvenlik güçlerinin geçişi sırasında yoldaki rögara tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada 5 polis yaralanırken, yardıma gelen polislere de el bombası ve silahlarla ateş açıldı. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristler tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından çatışma çıkarken, başlatılan operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır'da ise TOMA'ya yapılan saldırıda 2 vatandaş yaralandı.
İç savaş heveslileri hüsrana uğradı!
60 TON PATLAYICI BULUNDU
Bitlis'in Tatvan ilçesinde yürütülen operasyonlarda, terör örgütüne ait saldırılarda kullanılmak üzere hazırlanmış 60 ton patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi. Patlayıcılar kontrollü şekilde imha edildi.

Durdurulan araçtan cephanelik çıktı
Şehirlere silah yığmaya devam eden PKK'lıları polisin dikkati ele verdi. 
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde, polisin şüphe üzerine durdurduğu bir araçta yapılan aramada 2 roketatar, 12 anti tank roketatar ile 1980 mermi ve mühimmat bulundu. Gözaltına alınan 3 şahıstan birinin PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak suçlarından kaydı olduğu tespit edildi. Bismil'deki operasyonda ise 30 el yapımı patlayıcı, 11 kutu maytap, bomba yapımında kullanılan 28 demir boru ve 7 kilo 600 gram kimyasal madde ele geçirildi.

ÇİRKİN
DEMİRTAŞ'TAN YENİ TEHDİT:
Cizre yanarken Bodrum durabilir mi? 
İç savaş heveslileri hüsrana uğradı!
“Ankara'ya düşen şey operasyonda ısrar etmek olmamalı. Silahlar susmazsa bu ateş her yeri yakacaktır”
Cizre'de sıkışan PKK'lıları kurtarmak için 3 gündür bölgede olan HDP heyeti dün grup toplantısını İdil'de gerçekleştirdi. Burada partililere hitap eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütüne silah bırakma çağrısı yapmadı ama “Ankara'ya düşen şey operasyonda ısrar etmek olmamalı artık” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Demirtaş, şöyle devam etti: “Cizre'deki genç nasıl demokratik siyaset yapacak? Devletin şu anki politikaları gençleri ısrarla dağa göndermek. Silahlar susmazsa bu ateş her yeri yakacaktır. Cizre yanarken Bodrum durabilir mi?..”
İç savaş heveslileri hüsrana uğradı!
UZMAN GÖRÜŞÜ
'HDP 80 milletvekilini PKK'nın emrine sundu' Terör örgütüne sırtını dayadığını söylemekten hiç çekinmeyen HDP'liler, Kandil'e çalışıyor.
Bazı vekillerinin dağda yetiştiği, bazılarının dağa eleman temin ettiği, bazılarının gıda yardımı yaptığı HDP'yi analiz eden Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Şahin, şunları kaydetti: “Bir kısım Kürtler, 'HDP'yi güçlendirirsek PKK'nın baskısından kurtuluruz' diye oy verdi. Diğer etnik ve mezhebi gruplar da 'HDP'nin Türkiyelileşmesini' bekledi. Bunlar Rojova'da da seçim sürecinde de kandırıldı. Biz PKK'nın HDP'lileşmesini beklerken, HDP 80 milletvekilini PKK'nın hizmetine sundu.”
İç savaş heveslileri hüsrana uğradı!
Türk bayrağıyla tur attı PKK sempatizanı çıktı
İç savaş çıkarmak isteyen zanlı, teröre lanet yürüyüşüne Türk bayrağı ve Atatürk resimli arabasıyla katıldı.
İzmir'in Bergama ilçesinde 8 Eylül'de düzenlenen yürüyüşe, Türk bayrağı ve Atatürk resmi asılı otomobille katılan kişi şüphe çekti. Güvenlik güçleri, aracın plakasının sahte olduğunu belirledi. Sürücü Barkın Parın (19) ve yanında bulunan Aslı Ç. (18) gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştirilince Parın'ın PKK'lı olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlı, “PKK'ya sempatim var fakat hiçbir eyleme karışmadım. Bayrağı bana isimlerini bilmediğim arkadaşlarım verdi” dedi. İki şüphelinin Türk-Kürt kavgası çıkarmak için ortam oluşturmaya çalıştığı öne sürüldü. 

















UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...