HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Viranşehir'de PKK'ya operasyon: 20 gözaltı

Kaynak:
Viranşehir'de PKK'ya operasyon: 20 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / 

Viranşehir'de yapılacak DBP yürüyüşünü provoke edecekleri iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan PKK yandaşı 20 kişinin sorgusu sürüyor.

Viranşehir'de bugün DBP adına yapılacak yürüyüşü provoke edecekleri iddiasıyla polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan PKK'nın gençlik yapılanması üyesi olduğu öne sürülen 20 kişinin Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgulaması sürüyor. 

Viranşehir'de PKK'ya operasyon: 20 gözaltı

Polis ekiplerinin Viranşehir ilçesi ile kent merkezinde düzenlediği operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, bilgisayar, telefon ve örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

Viranşehir'de PKK'ya operasyon: 20 gözaltı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan şüphelilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Viranşehir'de PKK'ya operasyon: 20 gözaltı

ŞANLIURFA VALİLİĞİ'NDEN "TERÖR OPERASYONU" AÇIKLAMASI 


Şanlıurfa Valiliği, Viranşehir ilçesinde teröristlere yönelik düzenlenen operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde örgüt mensupları tarafından sözde özerklik ilan edileceği, kurtarılmış bölge oluşturularak vatandaşın güvenlik güçleri ile çatıştırılmasının amaçlandığı şeklinde bilgiler alınması üzerine konu ile ilgili çalışmalara başlanmıştır. 


Viranşehir'de PKK'ya operasyon: 20 gözaltı

Bu doğrultuda örgüt mensupları tarafından 10 Eylül 2015 tarihinden itibaren Viranşehir ilçesinde düşük yoğunlukta sokak eylemlerine başlanmış, güvenlik güçlerine yönelik 12.09.2015 günü zırhlı aracın geçişi sırasında TNT tabir edilen patlayıcı ile güçlendirilen uzaktan kumandalı bomba infilak ettirilmiştir. Söz konusu eylemde zırhlı aracın zarar gördüğü ancak herhangi bir ölüm ya da yaralanma olayının yaşanmadığı anlaşılmıştır.

Viranşehir'de PKK'ya operasyon: 20 gözaltı

 Eylemi gerçekleştiren şahıslar tarafından sözde özerkliğin ilan edileceği 15.09.2015 günü aynı tür eylem yapılacağı, eylemin sözde özerkliğin ilan edileceği basın açıklamasının yapılacağı alana çok yakın bir yerde planlandığı şeklinde bilgiler alınması üzerine eylemi gerçekleştirecek örgüt mensupları keşif yaptıkları sırada biri yaralı olarak toplam 5 terörist güvenlik güçlerince yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 2'sinin örgüt kamplarında sabotaj eğitimi aldığı tespit edilmiştir.

Viranşehir'de PKK'ya operasyon: 20 gözaltı

Ayrıca sözde özerklik ilan edilmesi faaliyetlerini organize eden, halkı bu faaliyet içerisinde yer alması için zorlayan örgüt mensuplarının yakalanmasına yönelik 15.09.2015 günü 32 adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyon sonucu 17 şahıs gözaltına alınmış, gözaltına alınan şahıslarla birlikte 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 2 adet kuru sıkı tabanca ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirilmiştir” denildi. 

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...