Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Numan Kurtulmuş: Asla kabul edilemez

Numan Kurtulmuş: Asla kabul edilemez

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İsrail'in Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İsrail'in Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarına tepki göstererek, ''İsrail hükümetleri bu pervasız tutumlarını sergilerken en büyük desteği ve cesareti uluslararası camianın suskunluğundan almışlardır'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, resmi Twitter hesabından İsrail'in Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

''BU SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ''

Kurtulmuş mesajında, ''Siyonist İsrail hükümeti; siyonist yerleşimciler tarafından yapılan tacizleri görmezden gelerek; Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa ve çevresinde bu tacizlere tepki gösteren Müslümanlara karşı çok sert saldırılarda bulunmaktadır. Bu saldırılar asla kabul edilemez. İnsan haklarına, inanç ve ibadet özgürlüklerine açık bir saldırıdır. Uluslararası hukukun tüm normlarının ayaklar altına alınmasıdır. Bu saldırılar ve yaralı Müslümanlara yardım etmek isteyen sağlık görevlilerinin dahi gözaltına alınması,insanlık için büyük bir utançtır'' ifadelerini kullandı.

''İSRAİL HÜKÜMETLERİ EN BÜYÜK DESTEĞİ ULUSLARARASI CAMİANIN SUSKUNLUĞUNDAN ALMIŞLARDIR''

Açıklamasında, İsrail hükümetinin bu ve benzeri uygulamalarının bir ilk olmadığını belirten Numan Kurtulmuş, ''İsrail hükümetleri bu pervasız tutumlarını sergilerken en büyük desteği ve cesareti uluslararası camianın suskunluğundan almışlardır. İsrail hükümetini bu saldırgan tavırlarından ve uyguladığı şiddetten bir an evvel vazgeçirmek için tüm uluslararası camiayı ve vicdan sahibi insanları bu zorbalığa karşı dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz'' değerlendirmesini yaptı.

''FİLİSTİN HALKININ YANINDA YER ALALIM''

Başbakan Yardımısı Kurtulmuş açıklamasında, ''Mazlum ve mağdur Filistin halkının yanında yer alalım'' diyerek, ''Bu hepimizin insani ve vicdani sorumluluğudur'' ifadelerine yer verdi.

Numan Kurtulmuş hesabından ayrıca, 20 Eylül Pazar günü saat 16.00'da Yenikapı miting alanında düzenlecek olan, "Milyonlarca nefes teröre karşı tek ses” mitinginin bir görselini de paylaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...