CHP'de sadece 3 vekil liste dışı

CHP'de sadece 3 vekil liste dışı

GÜNDEM Haberleri

CHP, ön seçimle belirlediği ve 7 Haziran seçimine girdiği milletvekili listesinde ufak değişiklikler yaparak 1 Kasım seçimlerine gitmeyi kararlaştırdı

Partiler arasında listesini YSK'ya ilk teslim eden parti olan CHP aday listesine göre, 7 Haziran'da seçilen 131 milletvekilinden 128'nin yerini korudu. 
Aday olmadığı için listeye alınmadığı ifade edilen ve 7 Haziran seçimlerinin ardından “Ben ve çevremdekiler, HDP barajı geçsin diye oy verdik” sözleri partide krize sebep olan Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, liste dışı kaldı. Aday olmadığı bildirilen Özçelik, listenin açıklanmasının hemen ardından TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Tokat milletvekili Orhan Düzgün ve 7 Haziran'da Gaziantep'den birinci sırada aday gösterilen ve 1 Kasım seçimleri için dördüncü sıradan aday gösterileceğini öğrenerek adaylıktan çekilen Mehmet Şeker listede yer almayan isimler oldu. CHP'nin 550 vekil adayından 425'ini erkek, 125'ini kadın adaylar oluşturdu. İstanbul, Ankara ve İzmir'in de olduğu 14 ilde birinci sıralar kadın adaylara bırakıldı. Adayların 13'ü ilkokul, 11'i ortaokul, 79'u lise, 447'si de üniversite mezunu.
CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in boşalttığı seçim listesine dahil olan Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Özkes'in 7 Haziran seçimlerindeki yerinden daha aşağı sıralarda kendine yer buldu. Özkes'ten boşalan yerden liste kaydırıldı, Akkaya, 11. sıradan İstanbul listesine girdi.
Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu CHP'nin milletvekili listelerinde öne çıkan yeni isim oldu. Erdoğdu, İstanbul 3'üncü Bölge 10'uncu sıradan milletvekili adayı gösterildi.
Musul eski Başkonsolosu Öztürk Yılmaz de Ardahan birinci sıradan aday gösterildi. CHP, 7 Haziran seçimlerinde Ardahan'dan vekil çıkaramamıştı. 
Muharrem İnce, yine Yalova'dan birinci sıra, Mustafa Sarıgül ise İstanbul 2. Bölge 9'uncu sıradaki yeri değiştirilmedi. Deniz Baykal da yine Antalya'da ikinci sırada seçim yarışına girecek.
Koray Çalışkan da Parti Meclisi üyelerinin itirazı üzerine liste dışı kaldı. Çalışkan'ın İstanbul 3. Bölge 9. Sıradan aday gösterileceği iddia edilmişti.
Önceki gün Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yapan ve “siyasete CHP'de devam edebilirim” ifadeleriyle CHP'ye göz kırpan AK Parti'nin kurucularından Abdüllatif Şener, beklenenin aksine listeye alınmadı.
Yüzde 1,31 oy oranı ile Diyarbakır'da varlık gösteremeyen CHP, Gazeteci Naci Sapan'ı Diyarbakır 1'inci sıradan, uzun zaman CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman kadrosunda bulunan Doç. Dr. Fatih Gürsul'u Elazığ 1'inci sıra milletvekili adayı gösterildi.
Parti Meclisi üyesi ve Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanlarından Fevzi Gümüş İstanbul 3 Bölge 11'inci sıradan milletvekili adayı oldu. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanlarından Ali Balkız ise Ankara 8'inci sıradan aday gösterildi. CHP, 7 Haziran seçimlerinde vekil çıkarılamayan Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de de aday değişikliğine gitti. Tunceli'den Gürsel Erol ve Polat Şaroğlu listeye giren isimler oldu. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...