Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Büyük İstanbul Otogarı'nda bekleyen sığınmacılar eylem yaptı

/ Kaynak: AA
Büyük İstanbul Otogarı'nda bekleyen sığınmacılar eylem yaptı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Edirne üzerinden Avrupa'ya gitmek için Büyük İstanbul Otogarı'na bekleyen sığınmacılar, Avrupa ülkelerini protesto etti.

Sosyal medyada beş gün önce yayılan "Almanya'nın 400 bin sığınmacıyı gece yarısına kadar alacağı" söylentisi üzerine Edirne'ye gitmek için Büyük İstanbul Otogarı'na gelen sığınmacıların bekleyişi devam ediyor.


Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin sığınmacı, otogarın içindeki Cumhuriyet Camisi avlusundaki alanda bekletiliyor. Alandan ayrılan kimi sığınmacılar, tekrar alana alınmazken, diğer şehirlerden gelen bir grup sığınmacıyla cami avlusu dışında beklemelerini sürdürüyor.


Çevik kuvvet ekipleri, hem alandan ayrılan hem de yeni gelen sığınmacıların cami avlusundaki alana girişine izin vermiyor.


Avluya alınmayan sığınmacılar, Arapça ve İngilizce sloganlar atarak, Avrupa Birliği (AB) ve AB üyesi ülkelerin bayraklarıyla eylem yaptı.


Eylem sırasında, 2 Eylül'de Bodrum'dan botlarla Yunanistan'a geçmeye çalışırken hayatını kaybeden Aylan Kurdi ve diğer çocuklara dikkati çekmek için kimi çocuklar yere yattı ve üzerilerine AB ile AB üyesi ülkelerin bayrakları atıldı.


İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri, otogarda bekleyen sığınmacılara kumanya dağıtırken, polisin otogardaki güvenlik önlemleri de sürüyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...