Edirne'deki sığınmacıların bekleyişi sürüyor

/ Kaynak: AA
Edirne'deki sığınmacıların bekleyişi sürüyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen sığınmacıların Sarayiçi mevkisindeki bekleyişi sürüyor.

Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen sığınmacıların Sarayiçi mevkisindeki bekleyişi sürüyor.


Geceyi Sarayiçi Kırkpınar Er Meydanı çevresinde geçiren sığınmacılar, etkili sağanak nedeniyle çadırlarda kalamadı. Sığınmacıların bir bölümü çadırını kapalı tribüne taşırken bir bölümü de burada bekleyerek yağıştan korunmaya çalıştı.


Sosyal medyada paylaşılan asılsız söylentiler, sığınmacıların Edirne'den diğer yaşadıkları kamplara ve kentlere dönme kararını zorlaştırıyor. Son günlerde yayılan "Yunanistan'ın kapılarını açacağı" yönündeki söylenti üzerine Suriyeliler bekleyişe devam edeceklerini bildirdi.


Yetkililer de uluslararası hukuk ve ikili anlaşmalar gereği Yunanistan ve Bulgaristan'ın talebi olmadan sığınmacıların sınırdan gönderilemeyeceğini kaydetti. 


Öte yandan birinci derece askeri yasak bölgede jandarma ekiplerince yakalanan İtalya uyruklu 3 gazeteci ile bir tercüman da işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.


8 gündür bekliyorlar 


Sosyal medyada 8 gün önce yayılan "Almanya'nın çok sayıda sığınmacı alacağı" söylentisi üzerine çeşitli illerden sığınmacılar, İstanbul'a gelmişti.   


Sığınmacılardan bir bölümü yürüyerek Edirne'ye ulaşmış, diğer bölümü de kente araçlarla gitmek için Büyük İstanbul Otogarı'nda bekleyişe devam etmişti. 


Büyük İstanbul Otogarı'nda bekleyen Suriyeliler, ikna çabaları sonucu dün otobüslerle yaşadıkları kamplara ve şehirlere gönderilmişti. 

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...