Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kurbana eziyet edene 499 lira ceza

Kurbana eziyet edene 499 lira ceza

GÜNDEM Haberleri

Kurban Bayramı'nda, belirlenen yerler dışında, usulüz ve kurbana eziyet ederek kurban kesimi yapanlar para cezasına çarptırılacak.

Yeni İş Güvenliği Yasası'na göre kurban kesimini yapan kişi uzman değilse hem kurban sahibi hem de kesen ceza alacak. Uzman olmasına rağmen kesim sırasında bir yaralanma olursa yeni yasaya göre o da cezasız kalmayacak.

Park, bahçe, sokak ve bina gibi yerlerde kesim yapanlara veya kurbana kötü davrananlara kesilen cezalara bir yenisi eklendi.


Artık kurban kesme marifetini kendileri sergilemek isteyip hastanelik olanlar da ceza alacak. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre kasaplığın 'tehlikeli' meslekler arasında yer aldığını belirten Güvenbir OSGB Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak “Kesimi yapan kişi uzman değilse ona da, işveren konumundaki kurban sahibine de ceza kesilir.


Ayrıca kesimi yapan kişi bir işletmeye bağlı çalışıyorsa o işletme de ceza ile karşılaşır” dedi. Çolak kesim işlemini uzman birisi yapıyorsa ve kesim işlemi sırasında yaralanma meydana gelirse; gerekli iş güvenliği tedbirlerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle yine bir cezanın söz konusu olabileceğini belirtti.


Geçtiğimiz yıl yurt genelinde 2 bin 500'ün üzerinde acemi kasap hastanelik olmuştu. Bu arada park, bahçe, sokak ve bina gibi yerlerde kesim yapanlara bu yıl 186 lira ceza uygulanacak. Ayrıca bir hayvana eziyet, işkence, küfür, dövme gibi fiziksel şiddet uygulayanlara da 499 TL idari para cezası verilecek. Öte yandan kıymayı kasaplara çektirmeyenler için de para cezası uygulanacak.


Arife gününde pazara akın


Hayvan pazarlarında arife günü hareketliliği yaşandı. Özellikle Doğu illerinde kurbanlık alımı son güne bırakılınca pazarlar doldu taştı. Pazarda küçükbaşlar 500 ile bin lira arasında, büyükbaş hayvanlar ise 3 ile 12 bin lira arasında alıcı buluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...