HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Başbakan: Kardeşliğimizi asla bozdurmayız

Başbakan: Kardeşliğimizi asla bozdurmayız

GÜNDEM Haberleri

“Kim bu ülkede Diyarbakırlıyı Konyalıdan ayırmak isterse karşısında bizi bulur. Bu mücadeleyi hep beraber verirsek anlam taşır”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu illerinden rüzgâr gibi geçti. Davutoğlu, Van'da Jandarma Filo Komutanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Diyarbakır'a gitti. Bayram namazını Ulu Camii'de kılan Başbakan, namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaştı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na geçen Davutoğlu burada bir konuşma yaptı. Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: “Masumları katledenler, ülkenin meselelerini konuşmak imkânı varken, bu meseleleri konuşmak yerine, TBMM'de ve Türkiye'nin her yerinde bu meseleleri rahatça ifade etmek imkânı varken, bunları ifade etmek yerine, alçakça terör saldırılarıyla, kalleşçe kurdukları tuzaklarla, günümüzü, bayramımızı karartmak isteyenlere karşı bugün bütün bir millet, 78 milyon omuz omuzayız. Kim bu ülkede Diyarbakırlıyı Konyalıdan ayırmak isterse, karşısında bizi bulur. Bir an bile zihnimizden Diyarbakır ailelerinin acılarını, annelerinin acılarını, şehit annelerinin acılarından ayırırsak, bir an bile zihnimizde böyle bir ayrımla yaklaşırsak, bu mevkiler bu makamlar bize haram olur. Biz bütün bir milletin birliği, beraberliği için hiçbir bir aileye bir daha evlat acısı, baba acısı, kardeş acısı düşmesin diye çalışmaya devam edeceğiz.”
Davutoğlu, terör ve şiddetin nerede ve ne şekilde olursa olsun bütün bir millet için sadece acı ve hüzün dolu günler getirdiğini dile getirerek, “Bu teröre karşı verdiğimiz mücadelede, Diyarbakırlı kardeşlerimizin, bu masum sivil şehitlerimizin yakınlarının yanımızda olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Çünkü bu mücadele ancak hep beraber verirsek anlam taşır” dedi. 
Çözüm Süreci ile hedeflerinin 30 yıldır süren kavgayı bitirmek olduğuna işaret eden Başbakan, “Reformlara devam edeceğiz, ama Kürt kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın meselelerinin istismarı üzerinden terör ile en başta Kürt vatandaşlarımıza baskı ve zulüm oluşturan, Diyarbakırlıları katleden terör örgütüne karşı da biliniz ki her türlü tedbiri aldık, almaya da devam edeceğiz” diye konuştu. Doğu ve Güneydoğu'nun her bölgesine huzur gelmedikçe ve Türkiye'nin her köşesine egemen olmadıkça mücadelelerinin durmayacağını belirten Davutoğlu, devlete ve millete güvenilmesi gerektiğini söyledi. 
Bazı AK Partili milletvekillerinin resimlerini yayınlayarak, “Bunlar mı milli?” başlığını atan Sözcü gazetesini eleştiren Davutoğlu, “Bu kardeşlerimiz, böylesi ırkçı yayın yapan o gazetenin yazarlarından çok daha milli, bu toprakların, bu ülkenin, bu devletin en asli sahipleridir. Millilik, yerlilik zihniyetle olur, gönül bağıyla olur. Bu milletin her ferdi için ter dökmekle olur” dedi. Davutoğlu, peygamberler ve sahabeler şehri “Diyarbekir”den feyz aldığını sözlerine ekledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...