Ege'de kaçak botu battı: 8 kişi kayıp

Ege'de kaçak botu battı: 8 kişi kayıp

GÜNDEM Haberleri

Bodrum'dan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışan mülteci botu battı. Bottaki 8 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Bodrum'dan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek isterken bindikleri lastik bot batan Pakistanlı 9 kaçaktan 1'i balıkçılar tarafından yarı baygın bulunup, kurtarıldı. Kayıp, 8 kaçak için ise Yunan sahil Güvenlik ekipleri, arama-kurtarma çalışması başlattı.
Yunanistan'ın "www.defencenet.gr" adlı internet sitesinin haberine göre, Bodrum Alihoca Burnu'ndan bugün sabaha karşı bindikleri lastik bot ile denize açılıp, kürek çekerek Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan Pakistan uyruklu 9 kaçağı taşıyan 2 metrelik lastik bot alabora olup, battı. Yunan karasularında batan lastik bottaki kaçaklardan biri saat 07.00 sıralarında yarı baygın halde bulunup, İstanköy Adası'na götürülerek kurtarıldı. Bottaki diğer 8 kaçağı kurtarmak için ise 4 Yunan Sahil Güvenlik botu ile denizden, 1 askeri helikopterle de havadan arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Türk Sahil Güvenlik ekiplerinden ise arama-kurtarma çalışmaları için destek istenmediği de belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...