Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sınırdan kaçak geçişe izin yok

Sınırdan kaçak geçişe izin yok

GÜNDEM Haberleri

Emniyet, hudut kapılarında güvenilir ve etkin bir geçiş sistemi oluşturmak için düğmeye bastı.

Oğuzhan Şahin ANKARA
Suriye ve Irak'ı kaosa sürükleyen savaşlar, Ukrayna'daki gelişmeler ve komşulardaki krizler güvenlik riskini artırınca sınır kapılarında yeni tedbirler devreye sokuluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, dijital sistemleri kullanarak güvenilir ve etkin bir geçiş sistemi oluşturmak için düğmeye bastı. Bu kapsamda alınacak bazı tedbirler şöyle...
? Hudut kapılarından yasadışı geçişi engellemek üzere parmak izi okuma sisteminin devreye sokulması kararlaştırıldı. 
? Orijinal seyahat belgeleri kataloğu ve sahte seyahat belgelerinin erken tespiti uyarı sistemi geliştirilerek kullanıma sunulacak. Hudut kapılarında görevli personel, mesleki uzmanlıklarının artırılması amacıyla eğitilecek. Bu projeler için toplam 11.5 milyon TL'ye yakın kaynak ayrıldı. 
? Pasaport defteri üretim tesisi kurulacak. Gerekli teknik araç-gereç, yazılım ve donanım alınıyor. Alanında uzman teknik personel istihdamı sağlanacak. 110 pasaport müracaat merkezine mobil müracaat sistemi kurulacak. 
? Yurt içindeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla kolluk birimlerinde İnterpol ve Europol faaliyetleri konusunda farkındalığın arttırılması sağlanacak. Bunun için eğitim verilmesi öngörülüyor. 
? Deniz polisi güçlendirilecek. “Kurbağa adam” branşlı personel tarafından kullanılan ekipman teminini sağlayacak. Sualtı Büro Amirliklerine iç dizaynı yapılmış araç alımı gerçekleştirilecek.  


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...