Davutoğlu: ESAD başta kalırsa çözüm olmaz OLMAZ

Davutoğlu: ESAD başta kalırsa çözüm olmaz

OLMAZ

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM'de basın toplantısı düzeledi ve gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Yıldıray Oğur NEW YORK
Davutoğlu, özellikle Suriye konusunda önemli mesajlar verirken özetle şunları söyledi:
l Esad, Suriye'de ve etrafındaki trajedinin asli sorumlusudur. Varil bombaları kullandı, kimyasal silahlar kullandı, bunların hepsi insanlığa karşı işlenmiş suçlardır. Dolayısıyla onun mevcudiyetiyle bir çözüm bulmak mümkün değil.
l “Geçiş süreci” adı konduğunda da “Esad'sız bir Suriye'ye geçiş süreci”dir. Bunu böyle tanımladığımızda da zaten Esad'ın bu konuda rolünün olamayacağı açık şekilde ortaya çıkar.
lÜç yıl önce IŞİD diye bir şey yoktu. IŞİD'i kim meydana getirdi? Esad'ın zulmü ve savaş suçları sonucunda ortaya çıktı bu. Ne Esad, ne IŞİD, gelecek Suriye açısından böyle olmalı.
l Eğer DEAŞ ya da PKK'yla bağlantılı grupların Türkiye'ye yönelik bir terör tehdidi söz konusu olursa Türkiye sınırlarını ve güvenliğini koruma hakkını muhafaza eder.
l Türkiye'nin pozisyonu çok nettir, Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir ve Harem-i Şerif bütün Müslümanlar için kutsal bir mekandır. Bu çerçevede uluslararası toplum ve liderlerin İsrail'in Harem-i Şerif'e yönelik saldırganlığı durdurmak görevidir.
OBAMA PUTİN VE HOLLANDE İLE GÖRÜŞTÜ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York'taki temasları sırasında, ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande (üstte) ile bir araya geldi.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...