Bilal Erdoğan'dan o iddialara sert cevap!

/ Kaynak: AA
Bilal Erdoğan'dan o iddialara sert cevap!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hakkında "İtalya'ya kaçtı" şeklinde haber yapılan ve aleyhine kampanya yürütülen Bilal Erdoğan, AA muhabirine açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal  Erdoğan, 2012'den beri ara verdiği doktorasını tamamlamak için geçici süreyle  İtalya'da bulunduğunu belirterek, hakkında yapılan yalan haberler ve algı  operasyonlarıyla ilgilenmediğini; avukatının, kişilik haklarına saldıranlara  karşı hukuk mücadelesini başlatacağını söyledi.


Hakkında "İtalya'ya kaçtı" şeklinde haber yapılan ve sosyal medyada  aleyhine kampanya yürütülen Bilal Erdoğan, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.


Bilal Erdoğan, Washington'daki Johns Hopkins Üniversitesi'nde  başladığı doktoraya 2009'dan itibaren İtalya'da devam ettiğini ancak sağlık  sorunları nedeniyle 2012 yılında eğitimine ara verdiğini dile getirdi.


Doktorasını tamamlamak üzere geçici bir süreyle İtalya'da bulunduğunu  vurgulayan Bilal Erdoğan, "İtalya'ya kaçtığı" yönündeki değerlendirmelerin  ahlaka, vicdana sığmayan algı operasyonları olduğunu ifade etti.


Dünyanın üç ayrı ülkesi ABD, İtalya ve Çin'de bulunan Johns Hopkins  Üniversitesi İleri Uluslararası İlişkiler Bölümü SAIS'te doktora yapan Bilal  Erdoğan, şunları söyledi:


"Johns Hopkins, Washington merkezli ancak Çin ve İtalya'da faaliyet  gösteren bir üniversite. Alanında dünyanın en önemli üniversitelerinden biri.  Doktorama Washington'da başlamış, 2009'dan itibaren de Türkiye'ye yakınlığı  nedeniyle İtalya'da devam etmiştim. Ancak sağlık sorunları nedeniyle 2012'de  doktorama ara verdim. Bu yılın güz döneminde de eğitimimi tamamlamak üzere  yeniden İtalya'ya geldim. 1950 sonrası Türkiye-İtalya ekonomilerini ve iki  ülkenin gelir dağılımlarını araştırıyorum. Bolonya'da bulunan tez danışmanımın  yanında çalışmalarımı sürdürüyorum. Bir buçuk, iki yıl içinde tezimi tamamlayacak  ve Türkiye'ye döneceğim."


"10 gün önce Kurban Bayramı için Türkiye'deydim"
Erdoğan, İtalya'ya 30 Ağustos'ta geldiğini ve çalışmalara başladığını  anlatarak, "10 gün önce de Kurban Bayramı için Türkiye'deydim. İnşallah bu süre  içinde de fırsat buldukça ülkemi ziyaret edeceğim" ifadesini kullandı.


Bilal Erdoğan, medya ve sosyal medyada hakkında ortaya atılan  iftiraları izlemediğini ve bunlarla ilgilenmediğini, tamamen tez çalışmasına  yoğunlaştığını vurguladı.


"Son nefesime kadar ülkemde yaşayacağım"
Avukatının, kişilik haklarına saldıranlara karşı hukuk mücadelesini  başlatacağını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:


"Medya ve sosyal medyada hakkımda yazılanları izlemiyorum ve  hiçbiriyle de ilgilenmiyorum. Zira hakkımda yazılanlara bakınca, insanların hiç  bilmedikleri bir konuda ve hiç tanımadıkları biri hakkında ne kadar  zalimleşebildiğini görüyor, onlara acıyorum. Ben sadece doktora için  İtalya'dayım, fırsat buldukça ülkeme geliyorum ve geleceğim, doktora bitince  ülkeme dönecek, inşallah son nefesime kadar da ülkemde yaşayacağım. Sadece  korkaklar kaçar.

 'İtalya'ya kaçtı' yalanını üretenler ve yayanlar acaba aynada  kendilerine nasıl bakabiliyorlar? Haydi aynada yüzlerine bakabiliyorlar, peki  çocuklarının, eşlerinin, anne babalarının yüzüne nasıl bakabiliyorlar? Gerçekten  acınası haldeler. Bunlarla ilgilenmiyorum ve ilgilenmeyeceğim. Avukatım gerekli  hazırlıkları yapıyor. İftiracılarla, kişilik haklarıma saldıranlarla, algı  operasyonu yapanlarla avukatım hukuk içinde mücadele edecek"

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...