Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a: Terör örgütüyle 'selfie'yi bırak da siyasete gel!

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a: Terör örgütüyle 'selfie'yi bırak da siyasete gel!

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'nin “birlik” dili kullandığını belirten Başbakan, HDP'yi terörle içli dışlı olmaktan vazgeçmeye ve meşru siyasete çağırdı

Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a tepki göstererek, "Terör örgütü ile selfie çekmekten vazgeç de meşru siyasete gel" dedi. Manisa mitinginde on binlerce coşkulu vatandaşa seslenen Davutoğlu, “Şehzadeler şehri Manisa, devletin başına kimin geleceğini iyi bilir. 1 Kasım gecesinin müjdesini veriyorsunuz. Manisa bu ülkeye pek çok fidan yetiştirecek” diye konuştu. Konuşmasında muhalefet partilerine yüklenen Davutoğlu, şunları kaydetti:
“Geçici bir fetret dönemi yaşadık, ama hükümetsiz bırakmadık memleketi. Üstümüze düşen her şeyi yaptık. AK Parti bu anlamda bir birlik siyaseti ve uzlaşma siyaseti takip etti. Bütün gayretlerimize rağmen uzlaşma arayışlarına cevap vermedi. Bizimkisi birlik dili. CHP blok siyasetine soyundu. HDP ve MHP'yi aynı kefeye koydum. Kutuplaşma siyaseti takip etti. MHP'li kardeşlerim bu siyaseti kabul etmedi, ama sayın Bahçeli her şeye hayır dedi. Bahçeli önce hayır, dedi. Beraber hükümet kuralım dedik, yine hayır dedi. Azınlık hükümeti kuralım dedik, yine hayır dedi. Hayırdan başka bir şey bilmiyor. HDP ise terör siyaseti yapıyor. Terörle mücadele yaparken de gel elini taşın altına koy, dedik koymadı. 8 Haziran'dan itibaren silahlanmaya ayaklanmaya başladı. Bu siyasete de biz hak ettiği cevabı verdik. Bu puslu havadan istifade etmek isteyen çakallara haklarını bildirdik. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, teröristlerle selfie çekmeyi bıraksın. Biz de diyoruz ki HDP'ye meşru siyasete gel. CHP blok siyaseti, MHP değil Bahçeli hayır siyaseti, HDP ise terör siyaseti yaptı. Biz ise birlik siyaseti yaptık. Cumhurbaşkanımız anayasa zorunluluğu olarak beni görevlendirdi. CHP ile MHP biz bu hükümete girmeyiz dedi. Pensilvanya söylese yaparlardı belki. Her gün Suriye'den gelen misillemelerle karşı karşıyayız. Kim bu sorumlulukları üstlendi. Biz tereddüt ettik mi, peki onlar üç ay dahi gelip bu işin ucundan tuttular mı? Şu 4 ay göstermiştir ki, milletimizin sesine kulak veren parti AK Parti'dir.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...