Ankara'daki terör saldırısında ölü sayısı 97'ye yükseldi

Ankara'daki terör saldırısında ölü sayısı 97'ye yükseldi

GÜNDEM Haberleri

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Ankara'daki terör eyleminde hayatını kaybedenlerin sayısı 97'ye yükseldi.

Ankara'da cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı gerçekleştirildi. “Emek, barış, demokrasi” mitinginin yapılacağı tren garı kavşağında gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında ölü sayısı 97'ye yükseldi.

Olayla ilgili son açıklama Başbakanlık Koordinasyon Merkezi tarafından yapıldı. Açıklamaya göre, iki canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği tespit edilen saldırıda ölenlerin sayısı 97'ye yükseldi.

Açıklamada, "Ankara'daki terör eyleminde, 1'i Filistin vatandaşı bir sivil olmak üzere, hayatını kaybedenlerin sayısı 97 olmuştur. Hayatını kaybedenlerden 92 kişinin kimlik tespiti yapılmıştır. Kimlik tespiti yapılan vatandaşlarımızdan 91 kişinin naaşı ailelerine teslim edilmiştir. Canlı bomba olduğu tespit edilen iki erkek teröriste ait cenazeler üzerinde kimlik tespit çalışmaları sürdürülmektedir." denildi.

65'i yoğun bakımda olmak üzere saldırıda yaralanan 160 vatandaşın tedavisi ise 19 hastanede devam ediyor.

Ankara'daki terör saldırısında ölü sayısı 97'ye yükseldi

İKİ CANLI BOMBA OLDUĞU KESİNLEŞTİ
Saldırının iki canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği de kesinleşti. Canlı bombalara patlamanın etkisiyle vücutları büyük oranda parçalandığı için eşgal ve kimlik tespiti yapılamadı. Canlı bombaların ikisinin de erkek olduğu belirtildi. 

CANLI BOMBALAR GRUPLA BİRLİKTE ALANA GİRDİ
Canlı bombaların grupla birlikte alana girdiği belirlendi. Saldırı anını gören 3 farklı güvenlik kamerasına ait görüntüler inceleniyor. Saldırganların kimlik ve eşkal tespiti de vücutlarının büyük oranda parçalanması nedeniyle henüz yapılamadı. Savcılık olay yerindeki tüm parçalara ilişkin DNA testi yapılması talimatı verdi. Olayla ilgili uzmanların yaptığı ilk inceleme IŞİD'i işaret ediyor.
Olay yerine Suruç katliamında görev yapan uzmanlar da çağrıldı. Bomba imha ve olay yeri inceleme uzmanları, saldırının düzenlenme şekli, bombanın türü, bomba düzeneğinin Suruç'taki saldırıyla büyük benzerlikler taşıdığı bilgisini verdi.

5 SAVCI, 4 BAŞMÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
Saldırıya ilişkin soruşturma, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca  görevlendirilen 5 savcı tarafından yürütülüyor.
Ayrıca saldırıyla ilgili güvenlik zaafieyti olup olmadığı araştırılıyor. 

İçişleri Bakanlığı olayın gerçekleşmesiyle ilgili tüm boyutlarını soruşturmak üzere 2 mülkiye başmüfettişi ve 2 polis başmüfettişi görevlendirdi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
RTÜK tarafından Başbakanlığın Ankara'da meydana gelen patlama hakkında geçici olarak yayın yasağı getirilmesine karar verdiği bildirildi.

Ankara'daki terör saldırısında ölü sayısı 97'ye yükseldi

KİMLİK TESPİT VE OTOPSİ İŞLEMLERİ TAMAMLANAN 77 KİŞİNİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Savcılık tarafından kimlik tespiti ve otopsi işlemleri tamamlanan ve isimleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca koordinasyon merkezine bildirilen 77 kişinin isimleri şöyle: 

1- Abdülkadir UYAN
2- Metin KÜRKLÜ
3- Gökhan AKMAN
4- Orhan IŞIKTAŞ
5- Yılmaz ELMASCAN
6- Gökmen DALMAÇ
7- Elif KANLIOĞLU
8- Hakan Dursun AKALIN
9- Ersin ADSIZ
10- Ayşe DENİZ
11- Fatma ESEN
12- Gülbahar AYDENİZ
13- Eren AKIN
14- Canberk BAKIŞ
15- Nizamettin BAĞCI
16- Kasım OTUR
17- Başak Sidar ÇEVİK
18- Resul YANAR
19- Mehmet Ali KILIÇ
20- Tekin ARSLAN
21- Sezen VURMAZ
22- Dilaver KAHARMAN
23- Umut TAN
24- Dilan SARIKAYA
25- Ali KİTAPÇI
26- İsmail KIZILÇAY
27- Muhammet DEMİR
28- Korkmaz TETİK
29- Onur TAN
30- Osman ERBASAN
31- Emine ERCAN
32- Vedat ERKAN
33- Seyhan YAYLAGÜL
34- Vahdettin ÖZGAN
35- Selim ÖRS
36- Ali Deniz UZATMAZ
37- Gökmen DALMAÇ
38- Günay DOĞAN
39- Berna KOÇ
40- Meryem BULUT
41- Binali KORKMAZ
42- Feyyaz DENİZ
43- Mehmet Zakir KARABULUT
44- Dicle DELİ
45- Leyla ÇİÇEK
46- Ebru MAVİ
47- Ziya SAYGIN
48- Metin PEŞMAN
49- Mesut MAK
50- Hacı KIVRAK
51- Gözde ARSLAN
52- Fevzi Sert
53- Uygar Coşkun
54- Aycan Kaya
55- Aziz Onat
56- Yunus Derici
57- Hasan Sancalı
58- Veysel Atılgan
59- Metin Tesmen
60- Fatma Karakurt
61- Şirin Kılıçalp
62- Yusuf Akdağ
63- Çetin Kürklü
64- Gülhan Elmas Can
65- Bilgen Parlak
66- Nevzat Sayhan
67- Kübra Meltem Mollaoğlu
68- İdil Güneyi
69- Osman Turan Bozacı
70- Sevgi Öztekin
71- Sarıgül Tüylü
72- Rıdvan Akgül
73- Nilgün Çeliv
74- Mehmet Tevfik Dalgıç
75- Emin Aydemir
76- İbrahim Atılgan
77- Sabri Alman

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI: 75 KİŞİNİN KİMLİK TESPİTİ TAMAMLANDI


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bombalı saldırıda ölen 95 kişiden 75'inin kesin kimlik bilgilerinin tespit edildiğini, otopsi işlemlerinin tamamlanan cenazelerin de yakınlarına verildiğini açıkladı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tren garı civarında meydana gelen bombalı saldırıda ölen 95 kişiden 75'nin kimlik bilgilerinin tespit edildiğini açıkladı. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: '10 Ekim 2015 günü saat 10.05 sıralarında Ankara Garı civarında meydana gelen ve milletimizi derin üzüntüye boğan terör saldırısı ile ilgili olarak; Cumhuriyet Başsavcılığımız olayı haber alır almaz derhal harekete geçerek patlamaların meydana geldiği bölgeye 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 5 Cumhuriyet Savcısı görevlendirmek suretiyle olay yerinde delil toplama, delillerin karartılması ihtimalini ortadan kaldırma ve vefat eden vatandaşlarımızın kimlik bilgilerinin tespiti ile Adli Tıp Kurumuna sevk etme işlemlerini başlatmıştır.

Bunun yanı sıra 4 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 8 Cumhuriyet Savcısının katılımı ile adliye sarayında oluşturulan kriz ekibi de yeterli sayıda katip ve yardımcı personel ile beraber Ankara'nın muhtelif hastanelerine yaralı olarak gönderildikten sonra hastanelerde vefat eden vatandaşlarımızın kimlik tespitleri, ölü muayeneleri ve adli tıp kurumuna sevk işlemlerini gerçekleştirmek üzere görevlendirilmişlerdir.

Toplam 6 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 13 Cumhuriyet Savcısı olayın akabinde harekete geçerek hiç ara vermeden delil toplama, otopsi ve cenazelerin teslimi işlemlerini yerine getirmişlerdir. Çalışmalarımız yaklaşık 35 saatten beri hiç ara vermeksizin devam etmektedir. Aralıksız çalışmaları sebebiyle yorulan Cumhuriyet Savcısı ve yardımcı personelimizin yerine saat 02.00'de hazır tutulan ikinci ekibimiz görevi devralmıştır. Bu şekilde nöbet değişimleri sağlanarak çalışmalarımız kesintisiz şekilde devam edecektir. 
Bu saat itibariyle ölen vatandaşlarımızdan 75'inin kesin kimlik bilgileri tespit edilmiş ve otopsi işlemleri tamamlanarak yakınlarına teslimi sağlanmıştır. Geri kalan cenazeler üzerinde kimlik tespiti ve otopsi işlemleri devam etmekte olup en kısa sürede tamamlanarak yakınlarına teslimi sağlanacaktır. Bununla birlikte ileride karışıklıklara sebebiyet vermemek adına otopsi işlemlerinin yanında cenazelerin bir kısmı üzeride ayrıca DNA çalışmaları eş zamanlı olarak yürütülmektedir. 

Bu vesile ile; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olarak hem delil toplama, hem otopsi ve cenazelerin teslimi, hem de kimlik tespiti çalışmalarının aralıksız olarak sürdürüldüğü menfur patlamanın failleri ile azmettiricilerinin tespit edilerek yüce Türk Yargısı önüne çıkartılması için çalışmalarımızın aralıksız devam ettiği kamu oyuna saygı ile duyurulur.

Menfur olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz. Yüce milletimizin başı sağ olsun.'  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...