Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koza İpek'e kayyum atanması ile ilgili karar

/ Kaynak: AA
Koza İpek'e kayyum atanması ile ilgili karar

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, Koza İpek Holding ve bağlı şirketlere kayyum atanmasıyla ilgili itirazı karara bağladı.

İşadamı Akın İpek'in avukatı Hakan Yıldız'ın itirazı üzerine incelemesini tamamlayan Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, kayyum tayin edilmesi kararlarından önce Doğu Anadolu Maden Arama ve Sontaj AŞ'nin Koza Altın İşletmeleri ile, BB İpek Danışmanlık Proje Reklam ve Organizasyon Hizmetleri AŞ ve AZ İpek Danışmanlık Proje Reklam ve Organizasyon Hizmetleri Ticaret AŞ'nin ise Koza İpek Holding AŞ ile birleştirilerek feshedilmesi nedeniyle bu şirketlere atanan kayyumların görevlerinin sonlandırılmasını kararlaştırdı.


Hakimlik, Koza İpek Holding AŞ'nin, büyük ortağı olduğu Atlantik Eğitim Yayın Taşımacılık Bilgisayar Tic. AŞ'deki hisselerini bağış suretiyle devretmesi üzerine de bu şirket yönünden kayyum kararının kaldırılmasına hükmetti.


Süer, diğer şirketlerdeki kayyumların görevlerini sürdürmesi kararını ise değiştirmedi. Bu konudaki itirazı, üst hakimlik Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği karara bağlayacak.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Koza İpek Holding'in Fetullahçı Terör Örgütü'ne destek sağladığı yönündeki iddiaları soruşturuyor.


Hakim Yunus Süer, 26 Ekim'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar vermişti.


Soruşturmanın şüphelileri arasında bulunan Akın İpek hakkında da başsavcılığın talebiyle "yokluğunda tutuklama" kararı çıkarılmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...