Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Paralel Yapı operasyonunda sıcak gelişme

Paralel Yapı operasyonunda sıcak gelişme

GÜNDEM Haberleri

İzmir merkezli 18 ilde süren paralel yapı operasyonunda 36 şüpheliden 17'sinin ifadesi alınırken, diğer zanlılarının işlemlerinin sürüyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, muvazzaf askerlerin de arasında bulunduğu tamamı tutuksuz yargılanan 357 kişi hakkında, 2012 yılında "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılananların şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Harekete geçen polis, geçen salı sabahı İzmir merkezli 18 ilde eş zamanlı operasyon yaparak aralarında vali, vali yardımcısı, emniyet müdürleri ve mülkiye müfettişlerinin de olduğu, gözaltı kararı bulunan 57 kişiden 46'sını gözaltına aldı. 3 kişi ise daha sonra kendileri gelerek polise telim oldu. Aralarında örgüt lideri olduğu ileri sürülen Fethullah Gülen ile birlikte gözaltı kararı bulunan 8 kişinin yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında emniyette ifade veren 13 şüpheli cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 36 şüpheli, 'terör örgütü kurmak', 'terör örgütü yönetmek', 'sahte delil üretmek', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'kamu personelinin evrakta sahteciliği' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. 36 şüpheliden 17'sinin ifadesinin alınırken, diğer zanlıların ifade alma işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...