Diyarbakır yine karıştı, çatışma çıktı!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Diyarbakır yine karıştı, çatışma çıktı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’da dün yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazelerinin defnedilmesinin ardından polis ile bir grup arasında silahlı çatışma yaşandı.

Polis, çatışmanın ardından HDP grup toplantısının yapıldığı Büyükşehir Belediyesi’ne yürümek isteyen gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Diyarbakır’da dün Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesi Yeniköy Mezarlığı’nda kalabalık bir grubun katılımıyla defnedildi. Cenazenin ardından mezarlıktan çıkan ve aralarında maskeli şahısların da bulunduğu grup, 2 kişinin hayatını kaybettiği yere yürüdü. Polis, burada gruba dağılması yönünde uyarı yaptı. Ancak grup içerisinde bulunan bazı şahıslar polise ateş açtı. Bunun üzerine çatışma çıkarken, çatışma polisin geri çekilmesiyle sona erdi. 
Aynı grup, daha sonra ise HDP grup toplantısının yapıldığı Büyükşehir Belediyesi’ne yürümek istedi. Yenişehir ilçesi Gevran Caddesi’ne gelen grup, burada polise taşlarla saldırdı. Bunun üzerine polis, grubu tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederek, dağıttı.
BURAK EMEK - MEHMET PİŞKİN-İHA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...